Hírek

2013.11.08. 18:05

Csak felelősséggel! - Kiválóan szerepeltek a Lorántffy diákjai

A Lorántffy iskola két csapata indult a „Döntésünk a jövőnk!” elnevezésű prevenciós versenyen, és mindkettő bejutott a döntőbe!

Körmendi Erzsébet

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve és a Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, Székesfehérvár önkormányzata és Humán Szolgáltató Intézete együttműködésében született meg a „Döntésünk a jövőnk!” prevenciós verseny, amelynek célja, hogy játékos, szórakoztató formában hívja fel a középiskolások figyelmét a felelős szexuális magatartás fontosságára.

Oroszi Csilla, Buda Beáta, Kiliti Máté és Bozsó Zsanett – a Lorántffy iskola csapatának tagjai (Fotó: Tósaki Attila)

A megmérettetésre 6 város 14 középiskolájából 35 csapat jelentkezett. Az általuk készített plakátokból nyílt kiállítás november 6-án délután a fehérvári Alba Plázában.

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola két csapattal indult a megmérettetésen, és az egyik zsűritagtól, dr. Pásztor Lászlótól, a népegészségügyi szakigazgatási szerv főosztályvezetőjétől megtudtuk: a dunaújvárosi diákok már az első, elméleti (online) fordulóban is remekül szerepeltek, és mindkét csapat plakátját kiállításra érdemesnek találták. A versenyműveket november 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők a plázában.

A főosztályvezető elárulta lapunknak azt is, hogy a verseny zsűrijének értékelése alapján a Lorántffy középiskola csapatai bejutottak eddigi szereplésük alapján az élmezőnybe, amelynek tagjai bizonyíthatnak a november 28-án 13 órakor, a Tudomány Házában tartandó döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!