Hírek

2016.10.03. 17:30

Fázósok figyelem: már most lehet kérni a fűtés beindítását!

Dunaújváros - A helyi rendelkezések értelmében október 15-e után, illetve akkor kapcsolja be a fűtést a szolgáltató, ha a napi középhőmérséklet két napon keresztül nem haladja meg a 12 fokot, illetve ha egy nap 10 fok alá csökken a hőmérséklet. Kérni azonban már most is lehet.

Balla Tibor

Az egy hőközponthoz tartozó házak közös képviselőinek írásban kell kérnie, hogy a társas házak lakásaiban melegek legyenek a radiátorok.

A DVCSH szakemberei kérik, hogy fűtés indulásakor a költségosztókkal rendelkező lakások tulajdonosai tekerjék fel teljesen, ötös fokozatra a radiátor szelepeit, és legalább egy napig hagyják is így üzemelni, hogy optimális legyen a rendszer feltöltése és légtelenítése. A levegős rendszer nem csupán kellemetlen zajokkal, csörgéssel, zörgéssel, zúgással jár, de ilyenkor romlik a rendszer fűtési hatékonysága is. A fűtési szezon kezdetén gyakoriak a műszaki problémák is. Van, ahol folyik a szelep, máshol csöpög a radiátor, de vannak, akik a kellemetlen zajokra panaszkodnak.

A szolgáltató kéri, ahol költségosztókat szereltek fel, a lakók tekerjék fel ötösre a radiátor szelepeit és egy napig hagyják is úgy Fotó: Ady Géza

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft. tájékoztatása szerint munkatársaik igyekeznek a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a hibaelhárítást.

S. Hegedűs Ambrus, távhőszolgáltatási üzemigazgató a problémák okát a dilatációban látja. Az eddigi hideg helyett a rendszerbe melegvíz kerül, és ez a hirtelen hőtágulás előhozhat eddig rejtve maradt hibákat. A javítások során a tömítéseket cserélik, a rendszert légtelenítik, a kilyukadt radiátorokat meghegesztik, és amennyiben ez nem lehetséges, akkor elvégzik azok cseréjét.

A hibát a 24 órán keresztül működő ügyfélszolgálaton, az Építők útja 1. szám alatt,vagy a 25/413-622, 411-528-as telefonszámokon lehet jelezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!