Hírek

2017.03.12. 17:20

Családi délután a Munkásművelődési Központban

Dunaújváros - Nem kevesen akadtak, akik az egész délutánt a Munkásművelődési Központban töltötték szombaton, gyermekeikkel együtt. Ebből is látszik, hogy jól érezték magukat.

Balla Tibor

Már hagyományosnak tekinthető, hogy a Munkásművelődési Központ egy-egy egész délutánon át hét végi programot kínál a családoknak. A közelgő ünnep apropóján a mostani szombat nemzetiszínű volt.

Suplicz Mihály (balra) az alapoknál kezdte a kicsikkel a táncot

Egész nap kézművesvásár várta az érdeklődőket az MMK-ban: gyógyító ásványékszerek, különleges varrott játékok, táskák, kerámiaedények, csipkeékszerek, kézműves szappanok, festmények, dísztárgyak, és sajtok, lekvárok, szörpök kínálták magukat a vásárlóknak. Bár ezeknek nincs közük nemzeti ünnepünkhöz, annyiban igen, hogy hazai, kézműves termékeket kínáltak.

Kis segítséggel készül a nemzetiszín nyerges paripa
Fotó: Ady Géza

A délutáni kézműves-játszóházban már a hurkapálcikán feszítő lovacska nyerge is trikolor volt, de hófehér szívecske szirmokkal virágforma kokárda is készült a kis kezekben. A gyermekek táncházában dunántúli ugróst, moldvai pálmáskát, Hoina köszöngetőt gyakoroltak. A Tekergő Bábszínház Tekergő bocsok című bábelőadásában a fogmosás fontosságára hívta fel a figyelmet mókás módon. A felnőttek táncházában Kossuthnak verbuváltak. Nyakba, csuklóra köthető kokárdát kaptak a hölgyek, az urak pedig nemzetiszín nyakkendőkben rophatták a verbunkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!