Hírek

2016.05.02. 19:05

Családi falunap május elsején Kulcson - Programkavalkád várta az érdeklődőket

Kulcs - Családi falunapra várták a település lakóit május első napján a sportpályára. Gulyáságyútól a közösségépítésig.

Szabó Szabolcs

Milyen az igazi kulcsi gulyás (?), ezen töprengtünk május 1-jén, vasárnap déltájban a település sportpályájának szélén felállított gulyáságyú mellett. A főzésnél bábáskodó szakemberek hosszas kérdés után sem fedték fel a titkot, így Jobb Gyula polgármesterhez fordultunk, aki némileg meglepő fordulattal szolgált:

- Titkos receptúránk természetesen nincs, talán csak annyi, hogy e családi falunapon tálalt gulyásban mondhatni benne van a kulcsi polgárok szíve-lelke és vendégszeretete - fogalmazott a település vezetője, aki a közel félezer embert megmozgató programsorozat céljáról is beszélt a DH-nak.

Meccsre várva - igazi rangadókat hozott a tehetséges fiatalokat felvonultató futball bajnokság Kulcson

- A településfejlesztési tervünk egyik kiemelt pillére a helyi közösség megerősítése. A kulcsi lakosság összetétele az elmúlt évtizedekben megváltozott. Sokan költöztek ide Dunaújvárosból, a környező településekről, de még Budapestről is. A közösségépítő munkák célja, hogy ezek az emberek találkozzanak, ismerjék meg egymást. Mindehhez kiváló alkalmat szolgáltatnak az ilyen és ehhez hasonló programok is. A színpadi műsort is úgy állítottuk össze, hogy minden kilátogató megismerhesse településünk kiválóságait, tehetségeit, hiszen fontos, hogy tisztában legyünk értékeinkkel. Az utóbbi években szépen fejlődésnek indult a helyi sportélet is, így ők is bemutatkozhattak e napon, csakúgy mint a kulcsi és térségi civil szervezetek, kik nagyon lelkes munkát végeznek évről évre - mondta el lapunknak Jobb Gyula. A családi falunap vendége volt dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője is.

- Mindig örömmel jövök Kulcsra, hiszen a település láthatóan fokozatosan fejlődik. Képviselőként is mindig fontosnak tartottam, hogy a lehető legnagyobb segítséget megadjuk Kulcsnak és a hozzá hasonló, céltudatosan fejlődő közösségeknek. Bízom benne, az utóbbi években tapasztalt közösségfejlesztő munka a jövőben folytatódni fog.

A korábban felemlegetett kulcsi gulyás mellett természetesen számos egyéb remek ízélmény is csábította a megjelenteket. Több baráti társaság bográcsában is vöröslő perkelt rotyogott és süteményekből sem volt hiány. A sportpályákon inkább már a fiatalok vitézkedtek kitartóan, míg a felnőttek szurkolással, diskurálással töltötték az időt.

Mindig van egy ütősebb trükk - látványos bemutatókból sem volt hiány vasárnap  (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Tökéletes megfejtések - izgalmas feladványok is várták a résztvevőket

Kulcs a szívedhez , Kulcs - Jó itt lenni - a szemlélődő főként ilyen pólókban közlekedő résztvevőkkel találkozott és kár lenne tagadni, a kulcsiak és vendégeik remekül érezték magukat ezen a családi vasárnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!