Családi fesztivál lett - Nem csak a horgászok és a halászléfőzők élvezték

2017. július 30., 22:00 szerző: Pekarek János
komment
DUNAÚJVÁROS A második ilyen is nagyon jól sikerült: szombaton újra horgász- és halászléfőző verseny volt a Szalki-szigeten.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Nincs kétség: jövőre is lennie kell egy Dunaújvárosi Horgász-, Halászlé- és Halfőző Versenynek: több okból is!

Az okok összefoglalóját elmondta Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere szombat délutáni köszöntő beszédében, a kempingben felállított színpadon. Eszerint: fontosak a hagyományok, célunk egy újabb hagyomány teremtése, mégis csak egy Duna-parti város a miénk, az volt elődünk, Pentele is. Aztán: Magyarországon növelni kellene a halfogyasztást, mivel a hal egészséges, ezért az áfáját is csökkentették. Végül: a tavalyi első rendezvény nagyon sikeres volt, egyértelmű, hogy folytatni kellett a sorozatot.

Kiss Krisztián és csapata formabontó módon paprika nélküli, úgynevezett korhely-halászlét főzött  Fotó: Ady Géza

A polgármester hozzáfűzte még, hogy az ilyen rendezvényeknek is köszönhetően újra él a szigetünk, él az alsó Duna-part.

A rendezvényen ott volt dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros díszpolgára is.

A kemping a város egyik legnépszerűbb helye: a nagy meleg ellenére ezrek voltak kíváncsiak a rendezvényre, egész családok töltötték a szombatot a rögtönzött vidámparkban, a szabad strandon, a bográcsok körül.

A horgászverseny győztese a legmesszebbről: Budapestről érkezett Nagy Tibor, a rekordméretű vásárlási utalvánnyal

Negyven horgász nevezett a viadalra, a főzőversenyen pedig húsz csapat indult.

A rendezésben semmilyen fennakadás volt - egészen az eredményhirdetésig, amikor is a halászleveket bíráló bizottság az alapos és minden kritikát kiálló munka érdekében kissé elcsúsztatta a programot - a szünetet azonban nagy sikerrel töltötte ki Ráduly Attila és népi zenekara.

A halászléfőzés egy izgalmas pillanata

A halászléfőzésben két különdíjat is kiadott a zsűri, amelynek elnöke Horváth Attila, a Campus és a Kiskohász éttermek vezetője volt, tagjai Szabó György, a Kiskohász, és Juhász Gábor, a Halászcsárda konyhafőnöke.

Az egyik különdíjat Méry Péter nyerte tengeri halakból készült halászléjével, a másikat Kiss Krisztián a paprika nélküli, zöldséges korhelyhalászlevével. A hagyományos halászlevek között a harmadik díjat Kemény Balázs és csapata, a másodikat a Pillmann László vezette együttes nyerte. Az első díj Nagy Péteré lett.

A verseny a mérlegelésen dőlt el: grammra pontosan mérték le a kifogott halakat, majd visszadobták azokat a vízbe

A horgászok versenyében Nagy Tibor győzött, 11 600 grammnyi hallal, második Kecskés Károly, harmadik Lisztmayer Zoltán. A legnagyobb halat Kéri Tamás fogta (2840 gramm), a legeredményesebb női horgász Farkas Károlyné, a legeredményesebb gyermek horgász Kéri Konrád Tamás volt. A legmesszebbről érkezett horgász díját is Nagy Tibor kapta: ő budapesti. Horváth Gábor különdíját, egy remekbe szabott zsebkést Garda Zoltán nyerte sorsolással.

A nap zenés és táncos műsorokkal, koncerttel folytatódott: nagy sikerrel!Pekarek János

2017. július 30., 22:00 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...