Hírek

2017.07.28. 17:05

Letartóztatták a csaló testvérpárt, akik idős, magányos, kiszolgáltatott emberektől csaltak ki pénzt

DUNAÚJVÁROS Széles körű társadalmi összefogásra lenne szükség az "öregező" csalók megfékezéséhez a rendőrök szerint.

Pekarek János

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy testvérpár, a 41 éves N. Attila iváncsai és a 45 éves N. István dunaújvárosi lakosok ellen.

Tornai Tamás nyomozó, rendőr főtörzsőrmester Fotó: Ady Géza

A két férfi 2016 szeptembere és 2017 májusa között több mint tízmillió forint értékben csalt ki pénzt és különböző értéktárgyakat a sértettektől. Egyikükkel a saját lakását is eladatták, aminek az árából a volt tulajdonos egyetlen forintot sem látott.

Az ügy nyomozója, Tornai Tamás rendőr főtörzsőrmester lapunknak elmondta: a csalók idős, magányos, kiszolgáltatott embereket szemeltek ki, akiknek bizalmába férkőztek, úgymond segítették, megvendégelték, kirándulni vitték őket, majd készpénzt, kocsit, ingatlant csaltak ki tőlük, szabályos eltartási vagy ajándékozási szerződést kötve velük.

A csalókat július 27-én őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekményt nem ismerték el. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!