Hírek

2013.11.20. 19:45

Csalásért feljelentéseket tettek

Dunaújváros - A devizahitel-károsultak érdekében rendezett sajtótájékoztatót és akciót a Jobbik civilekkel.

Pekarek János

A devizakárosultak nevében rendezett sajtótájékoztatót szerdán délután a dunaújvárosi főposta előtt (szakadó esőben) a Jobbik helyi szervezete két civil szervezet, a Szellemi Emberek Egyesülete (SZEM), illetve a Magyarok Szövetsége városi közössége képviselőivel együtt, több károsult jelenlétében.

Pintér Tamás önkormányzati képviselő, Jobbik-elnök bevezetőjében azt mondta: azokat képviselik, akiket „az MSZP tönkretett és a Fidesz cserbenhagyott”, mivel szerinte a devizahitel-károsultak megsegítésére szánt legújabb árfolyamgát sem jelent megoldást. Azonban nem adják fel a károsultak érdekében kezdett küzdelmet.

Barta Endre, az említett két civil szervezet nevében azt mondta: egy csalássorozattal állnak szemben, amit a bankok követtek el. Az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került embereket pedig azóta is üldözik és zaklatják, sokszor késői órákon is, végrehajtók közreműködésével.

Barta megjegyezte: megpróbálják rávenni a megfélemlített adósokat arra, hogy csalásért és zaklatásért tegyenek feljelentéseket a bankok és a végrehajtók ellen, a legfőbb ügyésznek, Polt Péternek címezve. Sajnos, tette hozzá Barta, még mindig sokan félnek lépéseket tenni.

A rövid sajtótájékoztató végén a felhívásra összegyűlt huszonkét ember be is vonult a főpostára, hogy feladja feljelentését..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!