Hírek

2015.08.26. 17:25

A legtöbb oktatási intézménynél beindult a nagyüzem

Dunaújváros - Bár hivatalosan csak a jövő héten kezdődik a tanév, a legtöbb helyi oktatási intézménynél már beindult a nagyüzem.

Körmendi Erzsébet

Szerdán nyílt napon mutatkozott az ősszel induló új Pentelei Waldorf Iskola, friss hallgatóit fogadta a Főiskola, gólyáit terelgette a Széchenyi Gimnázium. Körkép szeptember 1-je előtt.

A 2011-ben megnyitott óvoda után szeptemberben iskolát is nyit városunkban a Waldorf szülői közösség. Az önkormányzat támogatásával a volt Szórád iskola másodépületét tették rendbe a nyáron a szülők, a gyermekeik és azok barátai, hogy az őszi tanévben vár tárt kapukkal fogadhassa első osztályos diákjait az új intézmény, amelynek hivatalos neve: Pentelei Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A szerdai nyílt napon sok szülő és gyermek érdeklődött a képzés iránt, vette szemügyre az iskolát.

Más oktatási intézményeknél már a gólyáké a főszerep. A Dunaújvárosi Főiskolán a beiratkozás, a Széchenyi István Gimnáziumban pedig 120 diák próbázik a gólyatábori feladványokkal.

Szeretetalapú pedagógiai módszer

Szülők kicsi és nagyobbacska gyermekkel látogattak el az egykori Szórád iskola felújított másodépületébe szerda délután, hogy a nyílt napon megismerkedjenek a Pentelei Waldorf Iskolával és annak kínálatával. A szülői közösség által létrehozott alapítvány kuratóriumának elnöke, vagyis a fenntartó képviselője Ladi Éva elmondta: – Nagyon örül annak, hogy sok új arccal találkozott az épületben, ami azt jelenti, hogy nem csak az ősztől idejáró gyerekek és szülei ismerkedtek az iskolával tegnap, hanem olyanok is, akiket érdekel az új iskola, a Waldorf pedagógia.

Éva elmondta,  2011-ben nyitották meg az óvodájukat Dunaújvárosban, onnan nőtte ki magát az iskola igénye. Első osztályt indítanak szeptemberben, egyelőre 10 kisdiákjuk van, de örömmel fogadnak még jelentkezőket. A szülői közösség rengeteget dolgozott a nyáron, szépen rendbehozták az iskolaépületet, barátságos légkör varázsoltak a diákoknak. Jelen pillanatban egy osztálytermet és egy euritmia – speciális mozgásművészet – tantermet alakítottak ki számukra, valamint a tanári és orvosi szobába kukkanthattunk be. Hamvas Emőke igazgató – Waldorf-nyelven iskolaképviselő – válaszolt a szülők minden érdeklődő kérdésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!