Hírek

2016.12.23. 19:15

Csapatosan főzték meg a karácsonyi halászlét

Kulcs - A kulcsiak közül többen is arra vállalkoztak, hogy közösen, bográcsos verseny keretében főzik meg a család karácsonyi halászléját.

Körmendi Erzsébet

Idén a Jövő Kulcsa Egyesület szervezésében főzték a kulcsiak a halászlét a Faluház előtti téren tegnap délelőtt, hagyományteremtő jelleggel.

Pillmann László, a tavalyi nyertes hét bográccsal főzött Fotó: Ady Géza

Öt csapat nevezett a főzőversenyre, az egyesület pedig közösségi igény alapján öt húszliteres, valamint két huszonöt literes kondér tartalmát ajánlotta fel azoknak, akik szerettek volna részesülni a tavalyi nyertes, Pillmann László kiváló kulcsi halászléjából.

Jeles sportteljesítmény volt a Kulcs SE tagjaitól a közös főzés. Képünkön Ecsődi Kálmán, Jobb Dávid, Révész Péter, Ruffin Péter Fotó: Ady Géza


Móró Péter, a szervező egyesület elnöke mondta a helyszínen:

- A falubeliek közül többen hiányolták tavaly, hogy aki kilátogatott a főzésre vendégként, nem tudott hazavinni halászlevet, ugyanis itt mindenki magának, a családnak főzi otthonra a finom bográcsost. Ezért most közösségi célra is főzünk.Zsűri értékeli az elkészült ételeket, amelynek elnöke Bakonyi Ferenc.

A hölgyek is bizonyítottak: Csikai Zsuzsanna és Sibáné Pintér Brigitta Fotó: Ady Géza

A rendezvényen fantasztikus volt a hangulat, hiszen mindenki hozta a jóféle hazait, a Faluházban pedig forralt borra, forró teára térhettek be a csapattagok tagjai átmelegíteni fagyos végtagjaikat. A családokon kívül a Kulcs SE sportolói is bizonyították, hogy nemcsak a sportban, hanem a halászléfőzésben is megállják a helyüket.

Nagy szakértelemmel sűrítik be a halászlevet Fotó: Ady Géza

Voltak, akik passzírozták, mások darálták az alaplének valót, de paksi típusú étek is készült. Pillmann László, a tavalyi nyertes pedig igazi különlegességet készített, mégpedig kulcsi halászlevet, ami a dunainak a továbbfejlesztett változata pontyból, harcsából, kárászból és süllőből. Fantasztikus volt...

A rendezvény este Hozz egy bögrét!" közös, zsíroskenyeres, forralt boros, beszélgetős karácsonyi hangolódással zárult egy nagy kondér mellett, a pizzéria előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!