Hírek

2013.05.14. 16:40

Csatornázás Nagyvenyimen: háromszázan a fórumon

Nagyvenyim - Mintegy háromszázan voltak azon a nagyvenyimi lakossági fórumon, amelyen a szakemberek a csatornázási munkák részleteit ismertették.

Körmendi Erzsébet

A kivitelező telephelyének kialakításával hétfő óta látható jelei vannak Nagyvenyimen annak, hogy indul a csatornázás, már nem sokat kell várni az első kapavágásra sem.

- Önkormányzatunk a lehetőségek szerint mindent megtesz, hogy a többféle munkát összehangolja, a kivitelezőket pedig tervezhető munkára bírja. Minden nagy változás kényelmetlenségekkel jár. Ezt a hatalmas munkát pedig, ami előtt községünk áll, nem lehet türelem, megértés és belátás, a lakosság az önkormányzat és a kivitelezők összefogása nélkül megvalósítani hangsúlyozta Szabóné Lőricz Ilona polgármester a fórumon, amelyen több mint háromszázan voltak. A tájékoztató után kérdésekre válaszoltak a szakemberek. Kiderült például, hogy május 21-től a kivitelező cég szakemberei gyakorlatilag Nagyvenyimen élik az életüket. Az iskola kerítése és a Galambászház közötti részen lesz a telephely, ahova a gépeket és csöveket pakolják, Jakab Barnabás építésvezetőt pedig a Galambászházban találják majd meg hozzá, valamint az önkormányzat vezetőihez bármilyen csatornázási kérdéssel, kéréssel, igénnyel fordulhatnak a lakók.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott kérdésre válaszolva Jakab Barnabás elmondta, hogy a gépek tárolása miatt kénytelenek voltak sóderrel borítani a területet, hogy eső után is ki- és be tudjanak állni. De a humuszt deponálták, és az eredeti állapotot készek visszaállítani a végén, ha igényli az önkormányzat. A vízelvezetéssel sem lesz gond, ugyanis az árok betemetése átmeneti állapot kényszermegoldás volt, amit megszüntettek és átereszeket építenek be a kocsibejárók alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!