Hírek

2013.02.22. 17:54

Csendes hétvége vízállási ügyekben

Dunaújváros - A vízállás-jelentések szerint nem fog sokat változni a Duna szintje városunknál. Ami miatt viszont megérte erről írni, azok a fényképek...

Pekarek János

Dunai látkép, péntek délben, a kikötői öbölben, uszállyal

Kismértékű vízszintingadozást jósolnak az internetes oldalak  ám, mint az  képeinken is látható, a Duna-partunk látképét ezzel együtt nem a vízállás, hanem a friss   hóesés, és a fák kontrasztja határozza meg.

A jelzések szerint Dunaújvárosnál február 22-én reggel 121 centit mutatott  mérce, estére 121 plusz-mínusz 2 centit vártak. Szombaton, február 23-án reggel nálunk 120 plusz-mínusz 5 centis, este 118 plusz-mínusz 6 centis lesz a víz a  mérce szerint. Vasárnap, 24-én reggel városunknál 116 plusz-mínusz 7 centis, este 115 plusz-mínusz 9 centiméteres vizet jósolnak.

A Duna egy másik nézete városunknál, a szabadstrand öblében (Fotó: Vohlmann György)

Február 25-én, hétfőn reggel a következő vízállás várható városunknál: vízmérce szerint 115 plusz-mínusz 11 centiméter. Ugyanaznap este 116 centi plusz-mínusz 14 centiméter. Kedden, vagyis február 26-án reggelre szól a legutóbbi, megbízhatónak nevezhető  előrejelzés. Eszerint 119 centi lesz a folyxam, plusz-mínusz 17 centis eltéréssel. Vagyis, ha készpénznek vesszük a természetszerűleg egyre nagyobb hibahatárokkal (plusz-mínusz ingadozásokkal) dolgozó előrejelzéseket, akkor ez egy csendes hétvége lesz nálunk, már ami a vizet illeti. Csendes  de szép...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!