Hírek

2014.09.04. 12:50

Cséplőgép és egyéb cukiság

Perkáta - Pénteken újra indult a 100 éves cséplőgép... A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet a tornatermi kiállítással párhuzamosan már a kastélykertet is megtöltötte mezőgazdasági gépekkel.

Bogó Anikó

A százéves cséplőgép működését a hétvégén több alkalommal mutatják be az érdeklődőknek, akik ellátogatnak szeptember 6-án, holnap reggel 8 órakor a tornateremben kezdődő aratókiállításra amelynek részeként szatócsboltot is berendeznek , a kastélykertben pedig gépkiállítás lesz.

Szintén 8 órától startol a főzőverseny, keresik a legfinomabb aratóételt. Mészáros Zsuzsanna helytörténettel foglalkozó író Gyermekkorom meséi könyvét mutatja be délelőtt, kötetlen beszélgetésre várja az érdeklődőket. A gyermekeket légvárral, lovaglással, arcfestéssel várják a szervezők.

A 100 éves cséplőgépen Piros László, a 70 éves Hofherr traktoron Tompai Mátyás régiséggyűjtő ül

A szüreti felvonulás 11 órakor indul, a kastélykertből a lovasok Perkáta utcáit járják körbe ezen a napon.

Közben a régiséggyűjtők a kastélykertben Hofherr traktort indítanak és a cséplőgép működését mutatják be, és más traktorokat és stabil motorokat is indítanak. Az estét Nédó Olga hegedűművész nyitja meg, 19 órától Jolly és Suzy lép színpadra, 20 órától a szüreti bál lesz.

A program vasárnap folytatódik a régiség gyűjtők kiállításával, gépindításokkal, bemutatókkal, és mindkét napon ingyenes kastélykerti pöfögés is lesz kistraktorokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!