Hírek

2014.12.17. 18:25

5000 darab tetőcserép állt házhoz

Nagyvenyim-Baracs - Megérkeztek a felajánlott tetőcserepek Soltról: Nagyvenyimen várják a beépítést.

Pekarek János

Huszonnégy raklap, mintegy ötezer darab tetőcserép: ennyi áll most a Tilla Trans nagyvenyimi telepének kerítése mellett. A szállítmány délelőtt kilenc óra után érkezett meg Soltról, egy Kecskemét irányából jövő Tilla teherkocsin.

Mint írtuk: a venyimi szállítmányozó cég azt ajánlotta fel Dénes Imre és családja számára, a Baracson tavaly novemberben leégett födémű lakóházuk újjáépítéséhez, hogy a Solton felajánlott bontott tetőcserepeket elhozza onnan, és a felhasználás idején szívesen tárolják a telephelyükön.

Megtörtént! Török Attila, a Tilla Trans alapítója személyesen mutatta meg nekünk a cserepeket, amelyeket a solti római katolikus egyházközség adományozott Déneséknek. A szállítmányt egy autógumiszerelő műhely udvarán rakodták fel a műhely targoncájával, majd a Tilla gépeivel rakták le szépen, sorban.

Szinte már csak arra lenne szükség, hogy sokáig jó idő legyen, s építhessünk!

Török Attila, a Tilla Trans alapítója a huszonnégy raklapnyi tetőcserép mellett Nagyvenyimen

Mint a napokban írtuk: lapunk külön pénzgyűjtő akciójában százhatvanezer forint adomány gyűlt össze Dénes Imréék háztetőjének újjáépítésére. Ezzel együtt már közel kilencszázezer forint áll rendelkezésre a háztetőhöz, beleszámítva azt a pénzt is, amit a Baracsért Közalapítvány számlájára adtak össze olvasóink, politikusok, vállalkozók. Sokan természetbeni adományt ajánlottak fel. Így bírunk ígérettel betonra, betonvasra, szakmunkára. Hiányzik még a faanyag, ami óhatatlanul szükséges a tetőfedéshez, de ez, és talán a szigetelés is kijöhet az összegyűjtött pénzből. Ami a tetőcserepeket illeti: átlag 27 darab cserép kell egy négyzetméter lefedéséhez. Mintegy kétszáz négyzetmeteres felületről lévén szó, 5400 cserép kellene a tetőhöz. Beleszámítva az esetleges töréseket, valamint azt, hogy különböző fajtájú cserepekről van szó, kalkulálhatunk hatezer cseréppel. Mivel Dénes Imre sem maradt tétlen, hanem sorra járta a környék átépítéseit, bontásait, és sokhelyütt kapott cserepet, ezzel az anyaggal, úgy tűnik, nem lesz gond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!