Cseréptörés és a légzés helyes technikája

2017. március 17., 19:10 szerző: Horváth Dóra
komment
A stresszoldásról és a megfelelő légzés technikájának elsajátításáról szerveztek programot Perkátán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A közelmúltban érdekes és hasznos előadásra várták a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központba a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulóit.

Az előadást Vátkai Zoltán, a Perkátai Sportegyesület elnöke, a Goshin-ryu önvédelmi irányzat mestere, világrekorder cseréptörő tartotta, s fő témája a helyes légzés, légzéstechnikai gyakorlat volt.

Vátkai Zoltán beszélt a gyerekeknek arról, hogy milyen fontos stresszes helyzetekben a feszültség oldása, amit a megfelelő légzéssel könnyen elérhetnek. Elmondta, hogy valójában a koncentrált légzés egyfajta meditáció, amely az agynak a két féltekéjét összekapcsolja. Felhívta a figyelmet arra, hogy fontos a türelem önmagunkkal szemben, valamint a gyakorlás is, hogy minél jobban el tudjuk sajátítani a légzéstechnikát.

Ezt követően be is mutatta a négyütemes gyakorlatot, s megkérte a gyerekeket, hogy próbálják meg ők is utánacsinálni. Az előadást a diákok érdeklődve hallgatták végig, s részt vettek a légzéstechnikai gyakorlat kipróbálásában is.

Horváth Dóra

2017. március 17., 19:10 szerző: Horváth Dóra

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...