Cserna Gábor ellátogatott a Rockmaraton Fesztivál helyszínére

2017. július 12., 21:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő
komment
DUNAÚJVÁROS Cserna Gábor polgármester is ellátogatott a Rockmaratonra szerdán délelőtt, és Varga Zoltánnal, a fesztivál operatív szervezőjével járták körbe a fesztiválhelyszínt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Cserna Gábor polgármestert - aki személyes benyomást is szeretett volna szerezni a Rockmaraton Fesztiválról - Varga Zoltán, a rendezvény operatív szervezője és Gedeon Andrea, a fesztivál sajtófőnöke várta a rendezvény főbejáratánál szerdán a kora délelőtti órákban, majd körbevezették a fesztiválhelyszíneken, tájékoztatva hol, mi zajlik, mik az eddigi tapasztalatok a hivatalos első nap után.

Varga Zoltán operatív szervező és Gedeon Andrea kalauzolta Cserna Gábor polgármestert Fotó: ZsE

A szervezők tájékoztatták Cserna Gábor polgármestert az előző napok történéseiről. Varga Zoltán elmondta, bár mind a két eddigi fesztiválnapon kijutott az esőből nekik, de ez érdemben nem befolyásolta a fesztivál menetét, jól „állták a sarat". A polgármester kérdésére elmondta, a kibővített kemping is kezd teljesen megtelni, aminek számára az az üzenete, hogy remélhetőleg ugyanazt a 30-35 ezres látogatószámot sikerül elérniük, ami tavaly a tíz napon oszlott el, valamint azt, hogy láthatóan a közönség hű maradt kedvenc fesztiváljához a tavaly történtek ellenére. Hozzávetőleg ötezer fős napi látogatottsággal számolnak. Tájékoztatta Cserna Gábort az off-rock tanyán zajló szabadidős programokról, a vendéglátás színvonaláról, a színpadi kínálat összetételéről. Elmondta, a szervezés szempontjából az idei fesztivál indult a legsimábban, már jól belakták a Szalki-szigetet. Számára öt éve ez a legjobb, legsimább buli, amit úgy tudtak megnyitni, hogy már szervezik a következőt.

Cserna Gábor elmesélte, hogy amikor három évvel ezelőtt Varga Zoltán és csapata megkereste a várost, először még gondolkodtak rajta, hogy jó lenne-e Dunaújvárosnak egy ilyen típusú rendezvény. Most, két sikerrel, gond nélkül zárult fesztivál után, a harmadik elején már bátran kijelentheti, van létjogosultsága a városban. Kijelentette, a szervezést illetően abszolút pozitív visszajelzéseik vannak, a városlakók idén is toleránsak, hiszen egyetlen bejelentés érkezett csak, amelynek a kivizsgálása a jogszabály szerint folyamatban van. Mint mondta, a szervezők igyekeznek maximálisan eleget tenni törvényi kötelezettségeiknek, ami a hangerőt illet. Cserna Gábor elmondta, ha szóba kerül az egyetem rendezvénye, a DUDIK, és a harmadik évben már nyugodtan kijelenthető ugyanaz a Rockmaraton esetében is, az emberek Dunaújvárosra asszociálnak, ez pedig egyértelműen a pozitív városmarketing jele. Már elkezdték az egyeztetéseket a jövő évi fesztiválról.

Balla Tibor

2017. július 12., 21:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...