Hírek

2013.12.27. 17:13

Cserna Gábor jegyzete - Fogadalmak helyett

Járva a várost mindig érzem annak lüktetését. Szeretek találkozni és beszélgetni a városlakókkal, hiszen tőlük tudom meg közvetlenül azt, hogy mi az, ami a szívüket nyomja, mi az, amin még változtatni kellene.

Cserta Gábor

A változás pedig az élet velejárója, s én mindig is szerettem volna tevékenyen részt venni ebben. Számos tervvel és álommal indultam 2010 őszén. Akkor is hittem, és ma is vallom, hogy szükség van új megközelítésekre, friss szellemiségre! Politikai pályafutásom kezdete óta csak az vezérelt, hogy a körülöttünk lévő világban otthon, itthon lehessünk, egy élhetőbb közeget teremthessünk magunknak, hogy szabadon alkothassunk véleményt, és azért bátran kiállhassunk!

A mai mediatizált világban egyre nehezebb megragadni a valódi pillanatokat, és még nehezebb megélni azokat.

Tudnunk kell becsülni azt, ami adatott, és tudnunk kell küzdeni azért, amit szeretnénk!

Az utóbbi három év is feladatokkal teli küzdelmes időszak volt, így az év végéhez közeledvén, bőven van mire visszagondolni idén is. Maximalista vagyok, ezért soha sem lehetek elégedett. Városvezetőként sokkal szigorúbbnak kell lennem önmagamhoz is, mint korábban. Sok évet készültem erre a feladatra, és nagyon hálás vagyok az itt élők bizalmáért. Ennek tudatában kelek fel nap mint nap, és minden igyekezetemmel a város előrehaladásáért, fejlődéséért dolgozom.

Így év végén megpróbáljuk lecsendesíteni a bennünk rejlő kételyeket, terveket szövögetünk az újesztendőre, akár még fogadalmakat is teszünk.

Bár én nem hiszek ezekben a fogadalmakban, egyet azonban már nagyon korán megígértem. Nem várom meg, hogy a dolgok maguktól alakuljanak! A változás mi magunk vagyunk, s ha félünk megvalósítani az álmainkat, akkor csak egy helyben toporgunk. Hiszem, hogy itt az ország közepén, Dunaújvárosban is még sokan gondolkoznak hasonlóan, és akkor már nyert ügyünk van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!