Hírek

2017.03.23. 20:00

Új liftet szerelnek a Csillagházba az elavult helyett Dunaújvárosban

Dunaújváros - A napokban nagy munkálatok kezdődnek el a Csillagházban. Kicserélik az elavult, szűk liftet egy modernebbre, nagyobbra.

Balla Tibor

Kurán Józsefné, a Csillagház közös képviselője elmondta, hogy az épület 1952-ben épült, és a felvonója ugyan még megkapta az engedélyeket, de komoly felújítást kellett végrehajtani, hogy megfelelően működni tudjon. A tavalyi év tavaszán döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy a közös költség rovására egy modernebb, szebb felvonóra cserélik az elavult szerkezetet.

Kern László, a felvonócsere projektmenedzsere elmondta, már nagyon is aktuális volt a csere, hiszen az épületben a hivatalok, bankok mind túlvannak már a felújításon, és az ügyfélforgalom, valamint a tetőtérben elhelyezkedő lakások miatt a szállítókapacitás is kevésnek bizonyult, de a lift állapota is indokolttá tette, hogy egy új, akadálymentesített felvonót kapjon az épület.

Kurán Józsefné közös képviselő a tegnap még működő liftnél Fotó: Zsedrovits Enikő

Az egyik legkorszerűbb felvonót szerelik majd be, amelynek a kapacitása is lényegesen nagyobb lesz, hiszen nyolc személy szállítására tervezték, de mozgássérültek is tudják majd használni. Mindemellett ez a felvonó már a legfelső, tetőtéri szintre is felmegy, a lakók és az irodai dolgozók legnagyobb örömére, ugyanis hét lakást is rejt a tetőtér, amelyekben kisgyerekes családok is laknak.

Addig azonban még közel másfél hónapig várni kell, hiszen az építési munkálatokat legkésőbb május közepéig fejezik majd be, akkorra tervezik az új felvonó próbaüzemét. Utána színvonalasabb, tágasabb, biztonságosabb liftet használhatnak majd az ügyintézésre érkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!