Hírek

2013.06.14. 14:21

Csodálatos gála a Móriczban

Dunaújváros - Csodálatos fellépéssel búcsúzott a Móricz Zsigmond Általános Iskola testvériskolájának, az ingolstadti Reuchlin Gimnáziumnak a zenekara a háromnapos Móricz gálán.

Bajusz György

Már hagyomány, hogy a móriczos diákok mellett a testvériskola ide látogató művészeti együttesei is fellépnek a háromnapos gálán.

Eva-Maria Atzerodt (balra fent) vezényli az ingolstadti Reuchlin Gimnázium zenekarát. David Breidert hegedűn játszik (balra), testvére, Daniel fagott hangszerén szólót játszik (jobbra fent) Fotó: Lázár Zsolt

A vendégek kedden városnéző túra keretében ismerkedhettek meg Dunaújváros nevezetes pontjaival, amelynek végén közösen fogyaszthatták el a bográcsban főtt gulyást és a vendégek által nagyon kedvelt magyar édességet, a palacsintát. Szerdán Kalocsán a magyar néphagyományokkal ismerkedhettek a német diákok, pénteken pedig Pécsre kirándultak, ahol ellátogattak a Kodály Központba és a Zsolnay negyedbe, valamint megnézték a belváros nevezetességeit - tudtuk meg vendégeik programjáról  Fazekas Andreától, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatóhelyettesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!