Hírek

2014.07.16. 16:00

Hazautaztak a csíkkozmási gyerekek Erdélybe

Daruszentmiklós - Idén is vendégül látta Daruszentmiklós Önkormányzata és a falu több családja az erdélyi Csíkkozmás gyermekeit.

Rankasz Brigitta

Vendégek és vendéglátóik: Csíkkozmás és Daruszentmiklós diákjainak egy része a búcsú pillanataiban

Július 10-én érkeztek, s e hét szerdáján köszöntek el a csodálatos közel egy hét után. Izgalmas programokban volt részük, vendéglátóik eseménydús hetet szerveztek.

Egyik nap a dunaföldvári várban hőspróbán vettek részt, strandoltak, és sárkányhajóztak a Dunán, másnap már a Balatonban fürödtek, szombaton az iskolában látták őket vendégül, egész napos programról gondoskodott az intézmény kollektívája. Focimeccs, számháború, puszta-olimpia, kézművesség csak néhány a foglakozások közül.

Az utolsó nap délelőttjén, kedden Dunaújvárosban jártak, a város nevezetességein kívül a Dózsa Mozi Centrumba is ellátogattak.

Daruszentmiklósra érve már várta őket a finom ebéd. Rauf Norbert polgármester és Fogarasi Béla alpolgármester szakácstehetségét csillogtatta az önkormányzati délutánon. Brassói aprópecsenyét főztek, Markovics Ferencné és Csordásné Makra Katalin képviselők Fogarasi Bélánéval és Barabás Sándornéval 350 palacsintát sütöttek. Nutellás, ízes, kakaós finomságokkal lepték meg az éhes csapatot.

A programok sora azonban még közel sem ért véget itt, hiszen az utolsó napot ismét estig tartó programokkal tették emlékezetessé.

A hivatali látogatás után a Faluparkban folytatódott tovább a délután. Itt az ÖTE tűzoltóinak ragyogó bemutatóját látták, majd a Hagyományőrző Lovas Egyesület tartott erőt, és ügyességet próbáló foglalkozásokat. Az este a nosztalgiázásé volt, a tűzrakó helyen vidáman ropogott a rőzse, s barátságláng melegítette a csapatot. Finom szalonna sült, s tervezgettek, természetesen már a következő látogatás is szóba került.

A legnehezebb mindig egy ragyogó, szíves vendéglátás után mindenkinek a búcsú napja volt. Szerdán reggel a Barátság ház előtt izgatottan várakoztak vendégek, s vendéglátók, elindultak haza, Csíkkozmásra a testvértelepülés gyermekei, s kísérőik.

Daruszentmiklós lakói jó vendéglátók, sikerült megtölteni az emlékezés puttonyát sok színes képpel, persze a helyieknek is maradt belőle bőven...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!