Hírek

2014.01.21. 18:30

Simon Imrénét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Dunaújváros - Simon Imrénét, Emília nénit köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából kedden délelőtt.

Körmendi Erzsébet

Emília néninek Tóthné Záhorszky Margit adta át az emléklapot. Középen Gombos István (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az önkormányzat vezetői nevében Gombos István alpolgármester köszöntötte kedves szavakkal Simon Imrénét, Emília nénit, aki éppen a kedden töltötte be kilencvenedik életévét. A Gábor Áron utcában lakó szépkorút nemcsak virággal, ajándékkosárral és jókívánságokkal köszöntötték, hanem Tóthné Záhorszky Margit személyügyi és munkaerő-gazdálkodási igazgató átadta az ünnepeltnek az emléklapot is, amelyet Magyarország miniszterelnöke látott el kézjegyével.

Emília néni huszonéves koráig Komádin élt, majd 1959-ben költözött Dunaújvárosba. Korán, már tízéves korában elkezdett dolgozni, leginkább földműveléssel, mezőgazdasági munkákkal járult hozzá a család megélhetéséhez.

Dunaújvárosban is a téeszben dolgozott, onnan ment nyugdíjba ment. Férje is a téesznél dolgozott, és négy gyermeket mégpedig négy fiút neveltek fel becsülettel. Nyolc unoka, valamint tizenegy dédunoka örvendezteti meg a szépkorú Emília néni hétköznapjait.

 

Címkék#90. éves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!