Hírek

2014.08.01. 18:10

Várhatóan a jövő héten végeznek már a Bocskai utcában

Dunaújváros - Végéhez közeledik a Bocskai utcai csőtörések helyreállítása. A vízellátás már rendben van.

Pekarek János

Hamarosan helyreállítják a Bocskai utcát az elmúlt napokban (eddig példátlanul balszerencsés) csőtörés-sorozat után, tudtuk meg a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. szakembereitől.

A Bocskai utcában napokon belül két helyen is eltört a vízcső. A helyreállítással hamarosan végeznek a szakemberek.                Fotó: Ady Géza

Két hete egy százötven milliméteres víznyomócső törött el az utca Dózsa György út felőli végéhez közel, a középiskolai kollégium melletti háztömb előtt. Minden jel szerint a ház melletti öreg platánfa gyökerei okozták a bajt. Az amúgy is elhasználódott, mintegy ötvenéves vezetéket addig feszítették a föld alatt, míg az eltört, s az aszfalt alól esti negyed tízkor egyszer csak féllábszárig érő vízfolyam tört elő. Ez egyben kimosta a földet annak a fának a gyökerei közül is, amely a bajt okozta: ezért ki kellett vágni.

Ahogyan megírtuk, pár nap múlva ettől a helytől nem messze megint eltört a cső, de ezúttal csak kisebb galibát okozott. Mindkét esetben órákon belül helyreállították a vízszolgáltatást a vízmű szakemberei. Mindenesetre most két gödör van a Bocskai utcában.

Ahogy megtudtuk, a kisebb üreget már feltöltötték a vízművesek. A nagyobb gödör feltöltése folyamatban van, alighanem egy napon belül elkészül.  Már megkötötték a szerződést az ez után következő betonozásra, valamint az aszfaltozásra. Mindkét helyen egyszerre végzik el ezt a munkát, amivel várhatóan legkésőbb a jövő héten elkészülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!