Hírek

2013.07.18. 22:00

Csutakoltak, lovagoltak

Előszállás (rb) Megjutalmazta az előszállási iskola azokat a diákokat, akik jól tanulnak és az remek osztályzatokon kívül másban is jeleskednek.

Rankasz Brigitta

Osztályonként négy-négy gyermeket jutalmazott az Árpád Fejedelem Tagiskola azzal, hogy a jó bizonyítványuk elismeréseként egy lovakat nevelő és gondozó falubeli családnál vendégeskedhetnek.

Pontosabban Bartókné Pál Éva és férje jutalmazta a diákokat, hiszen ők fogadták be otthonukba a siserehadat. Bartókné Éva óvónő dunaújvárosi csoportja egyébként rendszeresen jár hozzájuk lovagolni. Úgy gondolták férjével, most az előszállási gyermekeket lepik meg, az önkormányzat pedig gondoskodott a gyerekek az egynapi étkeztetéséről.

 

Madár Kike, Szemler Zsófi, Madál Lilu és Simon Livi szerint a Fati volt a legbarátságosabb a karámból

 

A nagy kaland előtt izgatottan ébredt szerdán a tizenhat alsó tagozatos diák Előszálláson. A nap az istállóban indult a négylábú kedvencek közös csutakolásával. Majd a nyergelés és a jól megérdemel lovaglás következett. A finom ebéd után a helyi cukiban fagyizott a csapat. Délután kézműves foglalkozáson készítettek karkötőt, és más érdekes apróságot. A vendégeskedő jótanulók közül hatan ezen a farmon kerültek először közelebbi kapcsolatba a négylábú kedvencekkel.

A kicsik szerint a legbarátságosabb paci Fati, a nagytestű póni volt, de emlékezni fognak vendéglátóikon kívül Csipkére, Mokkára és Mirzára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!