Hírek

2016.08.28. 12:10

Daruszentmiklós: Fergeteges falunappal ünnepelték a község önállóságát

Számtalan szórakozási lehetőség, főzőverseny, sport és gyerekprogramok, valamint igazi falunapi forgatag jellemezte az augusztus 27-ei daruszentmiklósi hétvégét.

Horváth László

Szombaton a Faluparkban több ezer ember gondolta úgy, ide el kell jönni! Délelőtt kispályás labdarúgó kupa, íjászkodás, ügyességi és főzőverseny töltötte ki az időt. Délután gyermekprogramok, különböző táncos produkciók, nóta-  és slágerénekesek, valamint mulatós együttesek színpadi műsora szerepelt a kulturális kínálatban. A remek programok sorában jutott idő közösségi elismerések és díjak átadására is. Az idén öten részesültek Daruszentmiklós Közösségért Díjban. Tizenöten a „Tiszta udvar rendes ház" címet vehették át, valamint kiosztották a főző, sport és ügyességi versenyek díjait is.

Színvonalas és változatos színpadi produkciókat láthattunk.  A képen a Ízis táncol.

Reggel nyolc órakor már tizenöt sátrat számolhattunk a hétvégi daruszentmiklósi Faluparkban. Az intézmények és civil szervezetek mellett nagyon sokan jöttek családi, baráti társasággal. Bárhova ment az alkalmi kíváncsiskodó, mindenütt hellyel, étellel, itallal kínálták. Az egyik ilyen sátor alatt régi, patinás hírnevű társaságot találtunk, a kertbarátokat. A szorgos asszonykezek negyven főre csipegették a tésztát. Krumpligulyás szerepel a menüben, no, meg sok-sok finom sütemény a végére. Nem kisebb társaság ült asztalhoz a Falulánc padsorainál. Ők az épülő grillező helyet vették birtokukba. Sülthúsokkal, bográcsos ételekkel készültek a falunapra. Szintén nagy volt a sürgés, forgás az önkormányzat háza táján. Okkal, hiszen ezért a rendezvényért nagyon sokat és sokan áldozták erőforrásaikat. Rauf Norbert délidőben foglalta össze az addig tapasztaltakat.

- Elsősorban szórakozni jönnek az emberek és szerencsére nagyon sokan – adott rövid tájékoztatást Daruszentmiklós polgármestere. Családok, barátok közé érkeznek a vendégek, és ez évről-évre így van. Közösségi helyet álmodtunk a falupark létrehozásakor, most csak körül kell nézni, a látvány önmagáért beszél! Természetesen az itteni fejlesztéseket folytatjuk, felnőtt játszópark, épített színpad, 150 fős nyitott pergolával bővül elképzeléseinkben a terület. A község gyarapodásában igazi partner a lakosság. Jelenleg kialakítás alatt van egy fedett grillező, hét állásos bográcsozó hely, melynél az alapanyagot az önkormányzat, a társadalmi munkát pedig az önkéntesek végzik  –  említette büszkén a helyi társadalmi összefogás minőségét Rauf Norbert.

Az esti fellépéseken több ezren buliztak a mulatós számokra

Délután már jóllakottan és kellő folyadékot magunkhoz véve nézhettük a színpadi produkciókat. Neves és kezdő előadók mellett pódiumra lépett többek között a helyi iskola néptáncos formációja. Sikerük ezúttal sem maradt el. Hallhattunk magyar nótát, mai slágereket és mulatós dalokat is. Színpadon állt Oláh Alex, az Ízis hastánc, Sipos F. Tamás, Jolly & Suzy, Aradszky László, Dömötör Balázs, Sihell Feri & Henna. Végül Fergeteges utcabállal zárult a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!