Hírek

2014.01.16. 17:25

A leendő körforgalomnál a kandelábereket bontották

Dunaújváros - Az enyhe időjárást kihasználva a kültéri munkákat is folyamatosan tudják végezni a városközpont rehabilitációját végző kivitelezők. A leendő körforgalomnál csütörtökön a közvilágítási lámpákat szedték ki a helyükről.

Gallai Péter

A közel 1.8 milliárd forintos beruházás több részből tevődik össze, a projekt egyik eleme, hogy a polgármesteri hivatal mellett, a Vasmű út és az Aranyvölgyi út elágazásánál körforgalmú csomópont épül. A területen már eddig is folyamatos volt a közművek kiváltása, ezek a munkák a héten is folytatódtak, ennek részeként csütörtökön a közvilágítási lámpaoszlopok, valamint az alapok bontása is elkezdődött. A kandeláberek kiemelését darus teherautó segítségével végezték, erre az időre pedig ideglenes forgalomkorlátozást kellett bevezetni.

Érdeklődésünkre Sági Péter, a Dunaújvárosi Városfejlesztési Nzrt. vezérigazgatója elmondta: hamarosan a közlekedési jelzőlámpákat is leszerelik. Azt viszont még nem tudta megmondani, hogy a kivitelező cég elkezdi-e a körforgalom építését, mindez az időjárás függvénye.

A polgármesteri hivatal tetejéről készült látványos képünkön az látszik, amint sorra emelik ki a közvilágítási kandelábereket a földből.

Amennyiben nem most, akkor csak tavasszal vágnak bele a látványos fázisba, ami egyben állandó forgalomkorlátozással, változással is jár majd.

Ami a többi helyszínt illeti, a héten a polgármesteri hivatal C szárnyának belső bontási munkálatait végzik, emellett a külső szerkezet alapozása is folyamatban van.

Az egykori anyakönyvi hivatalnál már a külső szigetelést készítik, a nyílászárókat is nemsokára beépítik (Fotók: Ady Géza)

Az egykori, részben elbontott anyakönyvi hivatal helyén kormányablak létesül, ahol szintén a külső munkákat végzik, ezzel kapcsolatban azt tudtuk meg, hogy az új nyílászárókat február környékén szerelik majd be.

Mint korábban megírtuk, a beruházás a közbeszerzés csúszása miatt az eredetileg tervezett májusi időpont helyett csak június végére készülhet el véglegesen.

Hamarosan leszerelik a jelzőlámpákat is a kereszteződésben



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!