Hírek

2015.01.25. 19:10

Délszláv bál: csak egy ponton kellett változtatni a hagyományon

Dunaújváros - A hagyományos délszláv bál ismert nagy sikerrel zárult vasárnap hajnalban, a Béke Étteremben!

Pekarek János

A 38. Délszláv Bált rendezték meg szombaton este Dunaújvárosban, mégpedig a helybéli szerbek és horvátok közösen: a rendező a Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesülete volt. Mind a közös egyesület, a közös rendezés, mind pedig a nagymúltú hagyomány példátlan Magyarországon! Hiszen 1978 óta egyetlen évben sem maradt el a méltán igen népszerű rendezvény.

Miskolczi László, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: egyetlen ponton kellett változtatniuk hagyományaikon: mivel a bál eddigi helyszínét, a Duna Étterem nagytermét átalakítják, ezért a Béke Étterembe kellett áttenni a rendezvényt. Egyebekben, amennyire csak lehet, minden változatlan: például az is, hogy ismét a tököli Kóló zenekar húzta a talpalávalót az egybegyűlteknek. Akik közel másfélszázan voltak. Köszönhetőn talán annak is, hogy a szervezők ezúttal a célszerű takarékosságra helyezték a hangsúlyt: idén csak egy zenekar játszott, a modern tánczene elmaradt, csak társastáncokat és kólót lehetett járni. Így sikerült háromezer forinton tartani a belépők árát. Szokás szerint meghívták a város nemzetiségi önkormányzatainak és a város közgyűlésének a képviselőit is a bálra.

A menüre sem lehetett panasz! Csak ízelítőül: egzotikus gyümölcsökkel töltött csirkemell rántva, vagy bacon köntösben sült szűzpecsenye erdei gombákkal ízesítve, vörösboros mártásban...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!