Hírek

2014.10.19. 17:05

Délután a múzeumban

Dunaújváros - Családi napot tartottak szombaton az Intercisa Múzeumban, a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében.

Balla Tibor

Fotó: Ónodi Zoltán

A Múzeumok Őszi Fesztiváljára először 2006-ban várták az érdeklődőket, azóta minden évben élményekkel, oktató, szórakoztató programokkal igyekeznek ráirányítani a figyelmet a múzeumokra, és ezt a figyelmet fent is szeretnék tartani.

A délelőtti órákban csoportokat vártak, ám délután már bárki beöltözhetett római kori ruhába és fegyverzetbe, hallgathatta Vámos Gabriella néprajzos előadását a szőlő jótékony hatásairól és felhasználási módjairól a 19. századi természet-gyógyászatban, vagy követhette Buza Andrea régész tárlatvezetését jelképes összeg ellenében. A legtöbben azonban szokás szerint a kézműves foglalkozások iránt érdeklődtek. Anyukák és apukák(!) - sokan tógába bújva - öltögették az illatbagoly kontúrjait pelenkaöltéssel, készültek a baglyos kiskönyvek, ragasztották a tobozbagoly vonásait, az őszi vázára sűrűn tekeredtek a fonalcsíkok és büszkén viselték a papír fejdíszt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!