Hírek

2014.11.10. 13:30

Demonstráció, mécsesgyújtás - Rózsa Milánra emlékeztek

Dunaújváros - Több mint ötvenen gyűltek össze vasárnap este a városháza előtti téren. Tüntettek és megemlékeztek fiatalon elhunyt ellenzéki aktivista társukra.

Körmendi Erzsébet

A világháló egyik közösségi oldalán pártsemlegesen szerveződött a demonstráció, amelynek résztvevői november 9-én, vasárnap a városháza előtti téren gyülekeztek este hat órakor. A zászlók alatt emlékhelyet alakítottak ki, ahol a zászlók alatt fénykép idézte fel a tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Rózsa Milán emlékét, aki az ellenzéki tüntetések szervezője, állandó résztvevője volt mostanáig, és aki halála előtt a NAV-elnök menesztését követelő demonstrációra készült. Emléke előtti tisztelet jeleként a dunaújvárosi résztvevők mécsest gyújtottak a szökőkút peremén. Megkértek, feltétlenül írjam meg: a kút kávájára kartonpapírokat terítettek, hogy a viasz arra csurogjon. Mert ők vigyáznak a város értékeire!

A demonstrálók élhetőbb Magyarországot, Dunaújvárost szeretnének, nem szabad hagyni, hogy a szegények pénzén gyarapodjanak a milliárdososok! - összegezhetnénk Pochner László által elmondottakat. Varga Éva főszervezőtől megtudtuk, hogy a NAV-botrány miatt kezdeményezték a tüntetést, ám a tragédia, Rózsa Milán halála felülírta. - Az ő szellemében tovább kell harcolni a korrupció, a fiatalok külföldre menekülése ellen. Munkahelyekre van szükség, munka nélkül nincs élet. Ezért demonstrálnak a dunaújvárosiak. Szeretnénk a gyerekeinket itt tartani - mondta Varga Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!