Hírek

2014.11.11. 16:55

DF és a tankerület: erősödő kapcsolat

Dunaújváros – Együttműködési megállapodás, karriernap, konferenciák – egy mozgalmas nap a főiskolán.

Szabó Szabolcs

Három konferenciával folytatódott kedden a Tudományos Hét a Dunaújvárosi Főiskolán, ahol munkaerőpiaci tanácsadással és állásbörzével várták a munkavállalás előtt álló hallgatókat és az érdeklődőket. Mindeközben együttműködési megállapodással erősítette meg  eddigi informális kapcsolatát a főiskola és a Dunaújvárosi Tankerület.

A karrier nap ezúttal a főépületben várta az érdeklődőket

- A közelmúltban állítottuk fel mérés és értékelési csoportunkat a Dunaújvárosi Tankerületnél és az ehhez szükséges képzést közel kilencven százalékban már itt, a Dunaújvárosi Főiskolán szerezték meg pedagógusaink. Ez is bizonyítja, hogy a város főiskolája, a helyi tankerület és intézményei már eddig is szoros szakmai kapcsolatot ápoltak egymással. Ez az együttműködés, amelynek fókuszában a pedagógusképzés tovább erősíti a már meglévő informális kapcsolatot - fogalmazott a megállapodás aláírásakor tartott sajtótájékoztatón a Klebelsberg Intézet képviseletében Tóth Géza, a Dunaújvárosi Tankerület igazgatója.

A Dunaújvárosi Főiskola rektora dr. András István emlékeztetett rá, hogy a hallgatóik majd´ 40 százaléka e régióból érkezik a campusra, így kimelten fontos számukra a helyi alapfokú oktatás helyzete és fejlődése. A főiskola és tankerület összefogásának eredményeként a dunaújvárosi felsőoktatási intézmény adott helyet a pedagógusok őszi szakmai napjának, amelyen közel 400 pedagógus és oktatási szakember vett részt.

Amíg a felek ünnepélyes aláírással és kézfogással szentesítették a megállapodást a rektori tárgyalóban, addig pár emelettel feljebb a főiskola őszi karrier napján már a gyakornoki helyekre és betölthető álláshelyekre vadászhattak a munkavállalás előtt álló hallgatók és érdeklődők. A Tudományos Hét pedig három konferenciával várta a szakembereket.

Szerdán könyvbemutatóval, innovációs készségek versenyével, és az izgalmas és látványos programot ígérő Kutatók Éjszakájával folytatódik a szabadon fogyasztható tudományos börze a campuson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!