Hírek

2015.11.23. 18:06

Diákok a Parlamentben

Dunaújváros - Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő rendhagyó történelem és állampolgársági ismeretek órán látta vendégül a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola 50 diákját. Különleges élményekkel szolgált a látogatás.

Körmendi Erzsébet

A pusztaszabolcsi gyerekek és kísérőik nemcsak a nemrég megújult Országgyűlési Múzeumot tekinthették meg parlamenti látogatásuk során, hanem dr. Galambos Dénes képviselő jóvoltából a parlament munkájába is betekintést nyertek. A gyerekek testközelből , a karzatról figyelhették meg az országgyűlés tevékenységét.

A pusztaszabolcsi diákok gyűrűjében elöl középen a vendéglátó, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a parlamentben

A plenáris ülésen Galambos Dénes, térségünk képviselője is felszólalt, illetve kérdést intézett a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyetteséhez annak apropóján, hogy Dunaújváros is felkerült az elektromos közlekedés térképére. Továbbá rákérdezett Tállai András miniszterhelyettesnél arra is, hogy a kormány milyen további módon kívánja támogatni az elektromos gépjárművek magyarországi térnyerését. Hozzászólásakor külön megköszönte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek és a kormánynak, hogy múlt héten felavathatták Dunaújváros és térsége első elektromos autó töltőállomását a főiskola Tudományos Hét rendezvényén. Fontos, hogy város az elektromobilitáson kívül is él a zöldenergiák kínálta lehetőségekkel példaként szolgálhat erre a főiskola és a kórház is, mindkét intézmény napelemes fejlesztései jelentős megtakarításokat eredményeznek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!