Hírek

2013.08.06. 22:00

Közmunka: 30 diák dolgozik Mezőfalván

Mezőfalva - Harminc diákot tud foglalkoztatni a nyáron a mezőfalvi önkormányzat. Takarítás, rendrakás, ételkihordás és minden más.

Horváth László

Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere elmondta, hogy a település nem kapott a közmunkára annyi keretet, amennyire szükség lett volna. Hiányzott ez a fajta tevékenység, így a hivatal igényelt egy keretlétszámot a diákok nyári foglalkoztatáshoz, ami ugyanolyan közmunkát jelent, mint amit már láthattak és megszokhattak a községben élők.

Bálint Bence, Vizi Richárd és Turi Csaba a Tájház mögötti árokrendszert takarítja, hogy az esővíz szabadon távozhasson

A régi időkben címerezéssel, vagy gyümölcsszedő táborozással tölthették a nyári szünidőt, ám elehetőségek mára eltűntek. Az új rendszerrel megteremtődik a feltétel, hogy a gyerek megdolgozzon a nyári zsebpénzért, vagy a családi kassza pótlásáért.

Mezőfalván húsz diák kapott lehetőséget július 1-jétől augusztus 31-ig. A foglalkoztatást a Munkaügyi Központ finanszírozza. A gyerekek szinte mindent megcsinálnak. Segítenek kihordani az idősek ebédjét, takarítanak a község utcáin, terein, intézményeiben, és becsületesen megállják a helyüket. Remélhetőleg szép emlékekkel, és nem kevés pénzzel gyarapodnak mondta Márok Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!