Szakmák délutánja: egy dunaújvárosi vállalkozás napjai

2017. április 20., 21:50 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - Egy jól működő ipari cég mindennapjaiba pillanthattak bele a Bánki érdeklődő diákjai.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma a Szakmák délutánja sorozatának második rendezvényén Tarány Gábort, a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezetőjét látta vendégül.

Tarány Gábor, a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezetője a Bánkiban
Fotó: Zsedrovits Enikő

Mégpedig nagy érdeklődés mellett - amiről írhatnánk, hogy valószínűleg az előadó laza és mégis lényegretörő személyisége miatt. Ám az érdeklődő diákok aligha tudhatták előre, hogy ilyen vendégük lesz.

Tarány, aki egy mindig is nyereségesen működött céget vezet, szabadalmak és díjak tucatjainak tulajdonosa személyesen és/vagy a cége által, maga is a Bánkiban érettségizett 1984-ben, majd mai munkahelyén kezdett dolgozni lakatosként, és munka mellett szerzett diplomát.

Mintegy ötszáz embert foglalkoztató cége épület-acélszerkezeteket, út- és hídkorlátokat, vadvédő kerítéseket, építkezési állványrendszereket, zsalurendszereket, ipari acélszerkezeteket, toronyszerkezeteket, magas raktárrendszereket, portálszerkezeteket, csarnokszerkezeteket gyárt.

 

Mégpedig nagyteljesítményű, többnyire CNC-vezérlésű gépekkel, sőt: robotokkal.

A DAK-nak nagy szüksége van szakmunkásokra, mondta Tarány Gábor: elsősorban hegesztőkre, gépészekre, acélszerkezeti lakatosokra.

Pekarek János

2017. április 20., 21:50 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...