Hírek

2014.06.30. 16:40

Július elseje alkalmából a köztisztviselőket ünnepelték nálunk is

Dunaújváros – Július elseje a Köztisztviselők napja. Ez alkalommal zárva vannak a hivatalok. Ám ünnepeltek is vannak.

Pekarek János

A Dunaújváros Közszolgálatáért Díjak átadása – vagyis július elseje, a közszolgálatban dolgozók hivatalos ünnepnapja alkalmából rendeztek ünnepséget hétfőn délután fél háromtól a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatánál és annak intézményeinél dolgozóknak szánták az ünnepi összejövetelt – amely Mozart III. (C-dúr) Divertimentójával kezdődött. A zeneművet Szőts Judit és Pomposné Zelena Erzsébet hegedűn, Székely Csaba brácsán adta elő. Nagy sikerrel! Ezután Cserna Gábor polgármester mondott ünnepi beszédet, majd a színpadon köszöntötték a díj három kitüntetettjét.

Cserna Gábor polgármester ünnepi beszéde előtt arra kérte a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében egybegyűlteket, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek dr. Kukorelli Sándorra, Dunaújváros közelmúltban elhunyt jegyzőjére.

Ezután a polgármester arra hívta fel a figyelmet köszöntőjében, hogy a közszolgálatban dolgozók munkáját és szorgalmát ismerjük el ezzel a július elsejei ünnepnappal.

Mint mondta: a közszolgálatban dolgozók többsége jó emberekből álló, jó morállal bíró csapat. Az elmúlt négy év alatt a közszolgálat igencsak átalakult, emlékeztetett a polgármester a kormányhivatalok, a járási hivatalok megalakulására.

A dunaújvárosi polgármesteri hivatalban dolgozó három, a városi közgyűlés egyhangú határozatával kitüntetett kollégájának pedig már beszédében is gratulált.

A Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat is a polgármester adta át. Elsőként Burkovics Otiliának, a polgármesteri hivatal Személyügyi és Munkaerő-gazdálkodási Igazgatósága aljegyzői titkársági és gazdasági ügyintézőjének, aki 2003-tól dolgozik a Városházán.

Ugyancsak a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjjal tüntették ki Németh Istvánné iktató ügykezelőt, aki 1998 óta a polgármesteri hivatal munkatársa.

Ugyanezt a kitüntetést kapta Szabóné Balázs Erika informatikai ügyintéző: ő 1974-től a városháza munkatársa.

A díjak átadását Cserna Gábor egy-egy virágcsokor átnyújtásával egészítette ki.

Ezután a Bartók Kamaraszínház művésze, Csadi Zoltán adott elő egy rövid összeállítást a magyar irodalom gyöngyszemeiből igen nagy sikerrel! A műsorban részleteket hallhattunk Petőfi Sándor úti leveleiből, Reményik Sándor Templom és iskola című művéből, valamint a színművész elszavalta József Attila: Thomas Mann üdvözlése című versét ami után elénekelte Demjén Ferenc A szabadság vándorai című dalát.

A műsor az Édes hazám című előadás része volt, amelyet a Petőfi ligetben is láthatnak majd az érdeklődők, a Bartók Kamaraszínház Társulati díjával a minap a közönség nagy megelégedésére kitüntetett ifjú és rendkívül tehetséges, népszerű színművész előadásában.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!