Hírek

2016.12.12. 19:50

Díjátadással egybekötött Ovi-Foci karácsonyi ünnepség a Parlamentben

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Óvoda két tagintézménye is díjat vehetett át hétfő délelőtt a Parlamentben.

Körmendi Erzsébet

Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja alapította az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt, amely hétfőn tartotta karácsonyi ünnepségét. A rendezvénynek - immár hagyományteremtő jelleggel - a Parlament Gobelin terme adott otthont. Négy városból érkeztek gyerekek az ünnepségre az alapítvány programjában részt vevő óvodákból, kísérőkkel együtt. A díjazott intézmények között volt a Dunaújvárosi Óvoda Aprók háza, valamint Napsugár tagóvodája is. Az ünnepségen jelen volt Hoppál Péter államtitkár és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő is. A várost Cserna Gábor polgármester elfoglaltsága miatt Izsák Máté, a sportbizottság elnöke képviselte.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány immáron hatodik éve azon dolgozik, hogy Magyarország-szerte létesüljenek olyan biztonságos, kisméretű, multifunkcionális sportpályák, amelyek a gyerekek mozgásigényét száz százalékban kielégítik. Az alapítvány programja gyors és hatékony megoldást kínál minden olyan óvoda számára, amelynek a mindennapos testnevelés szakszerű megvalósítása valamilyen problémába ütközött mostanáig. A sikeres program nemcsak a pálya létrehozását foglalja magában, hanem az ahhoz tartozó eszközkészletet és óvodapedagógus-képzést is.

A díjátadással egybekötött Ovi-Foci karácsonyi ünnepségen a Parlamentben... A fotón jobbról dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője Fotó: Haunold Tamás

Hazánkban mostanáig 204 Ovi-Foci pálya lett telepítve, jövőre 66 újabb megépítését tervezi az alapítvány. Dunaújvárosban a 2013/14-es tanévben készült el az első két ilyen pálya, amelyekhez idén újabb kettő csatlakozott. A vidéki városok között ezzel úgymond a 4. helyen áll Dunaújváros. A jövő évre vonatkozóan pedig egy pályára adott be pályázatot az önkormányzat, amelynek vezetői folyamatosan kiálltak emellett a jó ügy mellett, és biztosították a pályázatokhoz szükséges önrészt is.

Az alapítvány hétfői karácsonyi ünnepségén részt vett és beszédet mondott térségünk országgyűlési képviselője, dr. Galambos Dénes, aki köszönetet mondott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének, a megye és Dunaújváros díszpolgárának, dr. Dorkota Lajosnak, valamint Cserna Gábor polgármesternek, mert szívügyüknek tekintették az Ovi-Foci pályák létesítését városunkban. Valamint elismeréssel szólt a Hankook vezetőiről a TAO-forrás biztosítása miatt. Az ünnepségen Izsák Máté képviselő, az önkormányzat sportbizottságának elnöke képviselte a várost, aki lapunknak elmondta:

- Nagy öröm számunkra, hogy óvodáink is a díjazottak között vannak, sikeres a program, és megtiszteltetés részt venni ezen az ünnepségen.

Az alapítvány karácsonyi rendezvényén hagyományőrző jelleggel a legjobb és legkülönlegesebb pályaátadókat szervező óvodákat jutalmazzák. Ezúttal is meghívták őket a Parlamentbe, ahol a gyerekek műsorral viszonozták a vendéglátást, az idegenvezetés után pedig közös ebéddel ünnepelték meg a karácsony közeledtét, az év lezárását.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza és Napsugár tagóvodája a 2016-os év Legjobb Ovi-Foci Pálya átadóünnepség címmel érdemelte ki a részvételt. Az október eleji átadón az óvoda különböző állomásokkal várta a város óvodásait. Az ugráló várak mellett az Ovi-Foci pálya is egyfajta állomásként szolgált, ahol a legügyesebbek mérhették össze tudásukat a focibajnokság keretében, és amelynek végén minden gyermek éremmel a nyakában térhetett haza ügyes játékáért cserébe.

Az átadó amúgy is magas színvonalát a tánc-, illetve a biciklis bemutató is tovább emelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!