Hírek

2016.07.04. 17:10

Díjazott tisztviselők

Dunaújváros - A közgyűlés rendeletével alkotta meg a Dunaújváros Közszolgálatáért Díj -at, amely azoknak a köztisztviselőknek adományozható, akik a város fejlődése, hírnevének növelése, továbbá az önkormányzat tevékenységének javítása érdekében kiemelkedő munkát végeznek.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés a díjat idén Bucsai Béláné pénzügyi ügyintéző, Kiss Zsuzsanna anyakönyvvezető, valamint Babrányi Éva adóügyi ügyintéző részére adományozta.

Bucsai Béláné a gazdasági igazgatóság költségvetési és pénzügyi osztály pénzügyi ügyintézője, 40 éves munkaviszonnyal rendelkezik, amelyet teljes egészében a köz szolgálatában töltött el. Kezdetben a mai Lorántffy szakközépiskola jogelődjeként működő Ipari Szakmunkásképző Intézet pénzügyi ügyintézője volt, majd 1995-től kezdődően a polgármesteri hivatal pénzügyi ügyintézője.

Bucsai Béláné pénzügyi ügyintéző 40 éve köztisztviselő

Az elmúlt több mint 20 évben töretlen lelkesedéssel végezte munkáját a hivatalban, amelyet a hozzáértés, a lelkiismeretesség, és megbízhatóság jellemzett. Munkatársai mindenben számíthattak rá. Feladatköréből adódóan más osztályokkal, intézményekkel, gazdasági társaságok ügyintézőivel és bankok ügyintézőivel is kapcsolatot tart, segítőkészen, barátságosan.

Munkaköréhez - annak jellegéből adódóan - ritkán kapcsolható kiemelkedő esemény, de a hivatal pénzügyi tevékenységén belül mindig kiegyensúlyozott, kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Új feladatai alkalmával is kitartó és megoldásra törekvő volt. Munkája során folyamatosan számítani lehetett rá, az osztály egyik alappillére.

Kiss Zsuzsanna anyakönyvvezető már diákkorában is nagyon szeretett gyerekekkel foglalkozni, ezért választotta a pedagógus pályát. Az esztergomi tanítóképző főiskola elvégzése után egy évig a pilisvörösvári általános iskolában dolgozott tanítóként.

1978-ban került Dunaújvárosba, itt 1980-ig a Petőfi, majd 1992-ig a Kőrösi iskolában dolgozott. 1992 és 1997 között a Szórád megbecsült dolgozója volt. 1997-ben nyújtott be pályázatot a dunaújvárosi polgármesteri hivatal gyámügyi ügyintézői munkaköre betöltésére, és 1998. január elsején el is kezdte ezt a munkát a hivatal szociális osztályán. Feladatai közé tartozott egyebek között a kiskorúak védelembe vétele, a gyermekvédelmi intézmények működésének engedélyezése, azok szakmai és törvényességi ellenőrzése, ügygondnoki és eseti gondnoki kirendelés, teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatok felvétele, esküvők, névadók lebonyolítása.

2008. július 15-től látja el az anyakönyvvezetői feladatokat, munkája pedig igen sokrétű. Kiállítja a születési, házassági és halotti anyakönyvi kivonatokat, átveszi a születési névváltoztatási és házassági névviselési forma megváltoztatására vonatkozó kérelmeket, elvégzi az ezzel kapcsolatos teendőket, esküvőket, névadókat bonyolít le. Munkája állandó ügyfélkapcsolatot igényel. Anyakönyvvezetőként találkozik az élet legszebb és legszomorúbb pillanatait átélő ügyfelekkel. Munkáját nagy hivatástudattal, felelősséggel végzi, munkájára igényes, feladatait pontosan látja el. Kiváló kapcsolatot ápol az ügyfelekkel, empatikus készsége kiemelkedő.

Babrányi Éva a gazdasági igazgatóság, adóhatósági osztályának adóügyi ügyintézője 1992-ben helyezkedett el az önkormányzatnál gépjárműadó-ügyintézőként. A közszolgálatban töltött 24 éve alatt munkaköre változatlanul a gépjárműadóztatás maradt. Munkaterületén a szakmai fejlődése folyamatos, tudásának fejlesztése érdekében 1997-ben pénzügyi-számviteli képesítést szerzett.

Babrányi Éva adóügyi ügyintéző lelkiismeretesen végzi munkáját

Az utóbbi években bekövetkezett nyugdíjbavonulások, szakemberváltások során a megszerzett tapasztalat, szaktudás birtokában az új munkatársaknak készségesen adta át ismereteit. Feladatainak ellátása során türelmes és megfelelő szakmai tájékoztatás nyújtásával az adófizetés okán ügyfeleknél jelentkező negatív magatartást mindig képes enyhíteni, higgadtan kezelni.

Az osztály, illetve a hivatali dolgozók körében is közvetlen, vidám természete révén szeretet, valamint a magánéletében és munkahelyén való helytállásért tisztelet övezi. Lelkiismeretes, munkáját szerető, munkatársait segítő és az önkormányzat gazdasági érdekeit szem előtt tartó, mindemellett az ügyfeleket tisztelő szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!