Hírek

2015.06.26. 14:44

Diplomák úsztak a magasban - A kiemelkedő munkát végző oktatókat, hallgatókat és a támogatókat is díjazták

Dunaújváros - Százharminc hallgató vehette át oklevelét a Dunaújvárosi Főiskolán

Szabó Szabolcs

Frissen végzett, immáron diplomás hallgatóit köszöntötte pénteken a Dunaújvárosi Főiskola. A köszöntők és útravalók mellett a szeptemberi tanévkezdésről is szó esett az ünnepségen.

A Dunaújvárosi Főiskola hallgatója tanulmányi ideje alatt két ízben biztosan találkozik az intézmény rektorával.: elsőként a gólyákat „hallgatóvá fogadom” kézfogójánál, majd pár évvel később a tanulmányokat sikeresen lezáró oklevél átadásakor.

A főiskola nyári diplomaátadó ünnepségén pénteken összesen 130 végzett hallgató vehette át friss oklevelét Dr. András István rektortól, aki köszöntőjében arra kérte a végzősöket, hogy vigyék jó hírét a campusnak, és ha a jövőben tovább szeretnék bővíteni tudásukat, bátran térjenek vissza a Dunaújvárosi Főiskolára.

Az intézmény vezetője arról is szólt, hogy a korábbi terveknek megfelelően szeptember 1-től a Bánki középiskola főiskolára költözésével létrejöhet az integrált szakképző központ.

A diplomaátadó ünnepségen részt vett dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, L. Simon László államtitkár, dr. Dorkota Lajos a MEKH elnöke és Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere is.

A nyári tanévzáró ünnepségek hagyományait követve a pénteki diplomaosztón adta át az campus vezetése a főiskola rangos elismeréseit.

Dr. Palotás Béla, a Dunaújvárosi Főiskola tudományos és kutatási rektorhelyettese vont mérleget a vizsgaidőszak eredményeiről, mint elmondta, összesen 257 hallgató tett záróvizsgát, ebből 237-en vizsgáztak sikerrel, a pénteki diplomaosztón 130 végzős hallgató vehette át diplomáját és 137 hallgató a záróvizsgát igazoló dokumentumot.

Cserna Gábor, a város polgármestere köszöntő beszédében így fogalmazott:

- Kérem, tisztelt Végzős Hallgatók, tartsák szem előtt: a virtuálisan hozzáférhető információ nem egyenlő a tudással. Márpedig mi nem virtuális tanulást és tudást, nem virtuális közösségeket akarunk, hanem hús-vér egyetemeket és főiskolákat. Amelyek mindegyike több mint egyszerű információátadás, több mint egyszerű tudásátadás. Erre van szükség az országban, és erre van szükség Dunaújvárosban.

A pénteki diplomaosztó ünnepségen számos elismerést és díjat adott át az intézmény vezetése.

Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a 2014-15-ös tanévben Dunaújvárosi Főiskoláért díjat adományozott Dr. Kadocsa László főiskolai tanár részére.

Főiskolai Docens címet vehetett át Dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke, a Dunaújvárosi Főiskola Tiszteletbeli polgára, Endrei Katalin a Magyar Országgyűlés energetikai szakértője, és Bánhidi-Nagy Attila, a MÁV-Start Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

Címzetes Főiskolai Docens címetvehetett át a pénteki ünnepségen Dr. Dorkota Lajos

Alkalmazott Tudományért Díszoklevelet vehetett dr. Kiss Endre főiskolai tanár, intézetigazgató.

Dunaújvárosi Főiskola kancellárja Kancellári Díszoklevelet adományoz Nagy Andrea és Virágh István részére.

A hallgatók szavazatai alapján a legnépszerűbb oktatónak járó elismerést, az Aranykréta díjat vehette át Lászlóné Kenyeres Krisztina, oktatási igazgató.

Egyezményes jel Friss diplomájukat együtt emelték a magasba a végzős hallgatók. Fotó: Ady Géza

Hallgatói Önkormányzatban és a hallgatókért végzett közösségi munkájuk elismeréseként emléklapok vehetett át Menyhárt Tamás.

A szakmai kollégiumokban végzett kiemelkedő munkájáért oklevelet vehetett át: Lakatos János, Németh Judit, Horváth Bettina, Szűcs Dóra, Berze Bettina, Cséplő Ádám, Susánszki Dóra.

A Selmecbányai Diákhagyományokban és a szakmai kollégiumokban nyújtott kiemelkedő munkájának elismeréséül oklevelet vehetett át: Pál Gábor, Szuhánszki Ivett. Szemenyei Csilla, Takács Diána, Váczi Rita.

A Főiskola Hallgatói Önkormányzatában végzett nyújtott kiemelkedő munkájának elismeréséül oklevelet vehetett át: Török Anna. A Dunaújvárosi Főiskola jó hírnevének öregbítéséért és további elősegítéséért oklevelet kapott: Agócs Mihály, Katona József, Szilágyi András, Kiss Gábor és Takács Zoltán.

Dr. András István elmondta, szeptembertől már működhet az integrált szakképző központ

A diplomaátadón külön köszöntötték Dr. András Istvánt, a főiskola rektorát, aki június 20-án vette át a gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban, a társadalomtudományok tudományterületén oklevelét, melyben habilitált doktorrá nyilvánították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!