Hírek

2014.06.29. 18:40

Diplomásokat köszöntöttek a főiskolán

Százötvenhét frissen végzett fiatal vehette át a tanulmányok sikeres befejezését igazoló oklevelet a Dunaújvárosi Főiskola szombati diplomaátadó ünnepségén.

Körmendi Erzsébet

A DF rektora, rektorhelyettese, intézményi vezetői, városvezetők, partnerek, családtagok, barátok jelenlétében vehették át a hallgatók a végzettséget igazoló iratot a főiskola nyári ünnepségén: szombaton délelőtt diplomákat, kora délután záróvizsga igazolást adták át a hagyományos rendezvények keretében. Dr. András István rektor ünnepi beszédében említette, hogy 344 záróvizsgából 312 volt sikeres. A végzettek közül 157-en vehetik át az oklevelet, 164 végzettnek még hátra van a nyelvvizsga megszerzése. A frissen lediplomázott szakember közül 62 szerzett kiváló, 73 pedig jó minősítést.

A rektor felidézte a szeptemberi ígéretet, miszerint a DF hadat üzent a hallgatói lemorzsolódásnak. A cél érdekében projekteket indítottak, és a minőségből nem engedtek szemernyit sem. Törekednek a munkaerőigény és a képzés összehangolására, a partner cégekkel közösen, és igényeiket figyelembe véve. András István beszélt a keleti nyitásról, az új kutatási és innovációs programokról, a külföldi hallgatók számának növeléséről, sportolóik sikereiről, sportcsillagaikról, akikre büszkék, pályázati sikereikről, non profit cégeik eredményeiről.

A végzettektől Cserna Gábor polgármester köszönt el. Az útravaló jókívánságok mellett elmondta, a DF bizonyította, hogy szellemi központtá vált az elmúlt időszakban. Minőségi átalakulás következtében a nemzetgazdaság, a munkaerőpiac igényeihez igazodik – és mindig visszavárja a diplomásait.

A Dunaújvárosi Főiskoláért-díjat vehetett át dr. Dorkota Lajos a MEKH elnöke és Vass Zoltán a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója. A „Dunaújvárosi Főiskola Tiszteletbeli Polgára” címet adományozták Dávid Ilonának, a MÁV elnök-vezérigazgatójának, a GYSEV elnökének. Címzetes Főiskolai Docens címet vett át: Bors Huba, Cserna Gábor, dr. Galambos Dénes, Kiss István, Ludmann László. Professor Emeritus-díjjal ismerték el dr. Verő Balázs munkásságát. Rektori díszoklevelet kapott: Cseh József, Bereczki Péter, Kocsis Éva, Kógelmann Gábor, Szépes Mariann.

Bencz Dániel és Tóth Tamás hallgatók selmeczbányai dákhagyományok ápolásában végzett kiemelkedő munkáját oklevéllel ismerték el, Koller Kata és Kovács Nikolett a szakmai kollégiumban nyújtott kiváló teljesítményt, Inger Ádám pedig mindkét területen remekelt. A főiskola tehetséggondozó tanácsának elismerését Lakatos János és Gyenge Alexandra vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!