Hírek

2012.12.16. 19:34

Disznótor volt Pentelén

Dunaújváros - Kolbásztöltő versennyel is erősített idén a pentelei disznótor. A lokálpatrióta szervezők ezúttal is terebélyes vendéglátást tartottak.

Szabó Szabolcs

Az ízes hagyományokhoz híven ismét békebeli pentelei disznótorra várták a kóstolókat a városrész lokálpatriótái. A  közösség életében kiemelt szerepet játszó szervezeteknek (Penteléért Alapítvány és a Pentelei Civil Szervezetek) ezúttal Cserna Gábor polgármester segédkezett, aki a disznótorhoz elengedhetetlen sertést ajánlotta fel. A szervezők egy kicsit változtattak a korábbi évek menetrendjén és kolbásztöltő versennyel is színesítették a toros lakomát.

 

Pentelei civil szervezetek  szombaton látták vendégül az érdeklődőket (Fotó: Lázár Zsolt)

Szabó Tamás főszervező lapunknak elmondta, hogy ezúttal a szombati tor előtt, pénteken levágták a jószágot és előre dolgoztak, a vendéglátás napján már csak a sütés-főzéssel kellett foglalkozni az ínyesmestereknek, akik szépen megszaporodtak.



Ugyanis most először meghívásos kolbásztöltő-versenyt is rendeztek. A hét csapat teljesen azonos feltételekkel indult "csatába", ám voltak  - például a Dunaferr-iskola kollektívája -, akik plusz húsáruval is erősítettek. A kolbásztöltő versengés mezőnyét természetesen szakavatott zsűri szemlézte. Az idei nagy érdeklődést tapasztalva a szervezők elhatározták, hogy jövőre bővítik az indulók sorát és remélhetően egy újabb szép és ízgazdag hagyománnyal gyarapodik majd Pentele. Az értő és bőségesen fogyasztó közönségen biztos nem marad el majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!