Hírek

2017.05.12. 16:20

Dobogón végeztek a dunaújvárosi tűzoltók

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Geiger Zoltán tűzoltó alezredes szervezésében a megye hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltói Székesfehérváron mérték össze tudásukat a közelmúltban.

Dunaújvárosi Hírlap

A Fejér megyei tűzoltó szakmai versenyen a tűzoltásvezetők, a gépjárművezetők és a beosztott tűzoltók külön-külön tesztlapon adtak számot elméleti felkészültségükről. Ezt követően a gépjárművezetők egy technikai pályán bizonyítottak, majd kezdetét vette a motorfűrész-kezelésből, életmentésből, gázpalack-kimentésből és imitált tűzoltásból álló szakmai rész. A végső sorrend a részeredményekből állt össze.

A gépjárművezetők egy technikai pályán bizonyítottak
Fotó: katasztrófavédelem

A verseny zárásán, az eredményhirdetés előtt Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató méltatta a versenyző csapatokat. Megköszönte a sportszerű versengést, és kiemelte, hogy az ilyen jellegű rendezvények hozzájárulnak a tűzoltók szakmai felkészültségének magas színvonalon tartásához.

A hivatásos tűzoltóparancsnokságok versenyében Dunaújváros bronzérmes lett. Az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságok között pedig taroltak az újvárosi Véd-Sz Kft. csapatai: a papírgyári tűzoltók az első helyen, a dunaferresek pedig a második helyen végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!