Hírek

2015.03.03. 19:10

Dr. Palaczki Aranka főorvost jelölték a díjra

Dunaújváros - Tavaly ősszel immár nyolcadik alkalommal hirdetették meg az Év orvosa elnevezésű nemes voksolást, amelynek jelöltállítása lezárult. A kategóriákban két dunaújvárosi felterjesztettet találunk: dr. Palaczki Aranka főorvost és a Szent Pantaleon Kórház traumatológiai osztályát.

Gallai Péter

Az Astellas Pharma, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat elindításával és a kiemelkedő orvosi teljesítmények széleskörű elismerésével közösen kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a hazai orvosok elismertsége és az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön. A 2014-es elismerésre egyrészt a közönség jelölhetett – itt nincsen dunaújvárosi doktor –, másrészt a szakma, ahol dr. Palaczki Aranka, a Szent Pantaleon Kórház belgyógyász hematológus főorvosa is esélyes a végső sikerre a konzervatív orvosi szakterületek kategóriában, amiből összesen hat van.

Dr. Palaczki Aranka főorvos, a hematológiai részleg vezetője

Ami a folytatást illeti, a duol.hu-t Morva Gábor pályázati programvezető arról tájékoztatta, hogy a jelölési időszak lejártát követően a beérkezett felterjesztéseket a pályázat szakmai zsűrije értékeli, majd minden kategóriában megnevezi azt a legfeljebb három-három jelöltet, akiket a szakmai döntőbe tovább kíván juttatni. A végső sorrendről a zsűri a díjátadás napján (március 27.) rendezett gála előtt titkos szavazással, szavazategyenlőség esetén pedig konszenzussal dönt majd.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a pályázat nem életművek nemes megmérettetését, hanem a 2014-es esztendő során megtapasztalt, a betegek, kollégák és a szakma által is elismert, különleges emberi és szakmai teljesítmények elismerését célozza.

A traumatológiai osztályt vezető dr. Gyöngyösi Pál és kollégái munkáját is elismernék ezzel a díjjal

A 2014-es Év orvosa pályázat lehetővé tette, hogy a páciensek saját történetük megírásával és beküldésével ne csak saját orvosukat, hanem egy-egy kezelés során megismert, elismerésre méltó komplett osztály teljes kollektíváját is felterjesszék. A példaértékű csoportos teljesítmények elismerésére tavaly ősszel alapított De Châtel Rudolf-emlékdíjra már az első meghirdetést követően 33 jelölés érkezett, közte a Szent Pantaleon Kórház traumatológiai osztályára is. A felterjesztett osztályok, részlegek kiválóságát valamennyi esetben a betegek által írt, a megélt tapasztalatokat életszerűen, olykor rendkívül meghatóan bemutató történetek sora tette még hitelesebbé. A De Châtel Rudolf-emlékdíjra felterjesztett csoportok rangsorát a díj alapítói határozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!