Hírek

2017.01.19. 18:25

Dolgozni a városért csakis együtt lehet, csak így érdemes

Dunaújváros - A színvonalas műsor részeként Cserna Gábor polgármester értékelte az elmúlt esztendőt csütörtökön, a Bartókban megtartott Újévi Köszöntő rendezvényen.

Körmendi Erzsébet

Csadi Zoltán, a Bartók színművésze, a Móricz iskola kórusa, a Széchenyi tehetséges diákjai valamint a Vasas Táncegyüttes műsora adott igényes keretet Dunaújváros polgármestere, Cserna Gábor értékelő és évindító köszöntőjének. Gondolatébresztő kérdés, ha az elkövetkező hónapokat fürkésszük, hogy: Hol tartunk most? Erre átfogó összefoglalóval felelt településünk első embere.

Először is a kormány intézkedéseit részletezte, annál is inkább, mert - ahogyan fogalmazott - fejlődésünk, sikereink leképezik azokat. Magyarországra tekintve elmondhatjuk: megtörtént a gazdasági, a közigazgatási, az oktatási, az egészségügyi, a kulturális reform jelentős része; a nyugdíjak reálértékét sikerült megőrizni, jelentősek a béremelések a közszférában, és jelentősen emelkedett a minimálbér és a szakmunkás-bérminimum is.

dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, a város és a megye díszpolgára, valamint Cserna Gábor polgármester az ünnepi műsor utáni pohárköszöntőn

Elismeréssel szólt dr. Szabó Zoltán spártai futó teljesítményéről, aki éveken át keményen dolgozott, hogy teljesítse a maga elé kitűzött célt, és bizonyította: mifelénk a lehetetlen csak egy vélemény - a valóság mást mutat.

Nem adjuk fel azt a jogunkat, hogy mi magunk dönthessük el, kivel akarunk együtt élni és kivel nem, határaink védelme továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy, mondta a polgármester a népvándorlással, terrorizmussal összefüggésben, majd megköszönte a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság személyi állományának a helytállást. Elismeréssel szólt a városüzemeltetés területén dolgozók munkájáról, az intézmények tevékenységéről, a szociális, oktatási, a kulturális, az egészségügyi területen tevékenykedőkről, a nagy rendezvényekről, a gazdasági élet helyi szereplőiről, valamint a Dunaújvárosi Egyetemről és a Szent Pantaleon Kórházról is.

Csadi Zoltán, a Bartók színművésze adta elő Weöres Sándor Újévi köszöntő című versét, mögötte a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusa Fotó: Zsedrovits Enikő

Részletezte a múlt évben megvalósult városi fejlesztéseket, és tájékoztatott az idei tervekről. Megköszönte dr. Dorkota Lajos MEKH-elnök, a város és a megye díszpolgára, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő fejlesztés érdekében végzett munkáját, és azzal zárta gondolatait: „Dolgozni a városért csakis együtt lehet, csak így érdemes. Ennek van itt az ideje most, és nem később."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!