Döntés márciusban, ketten pályáznak a Bartók színház igazgató posztjára

2016. február 23., 15:38 szerző: Szabó Szabolcs
komment
Dunaújváros - A márciusi közgyűlésen dönthet arról az önkormányzat képviselőtestülete, hogy a következő öt évben ki vezetheti majd Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házát. Ketten pályáznak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Lapunk információi szerint az igazgatói pozícióra két színházi szakember pályázik.

Egyikük Dr. Borsós Beáta, a Bartók jelenlegi vezetője, kihívója pedig Őze Áron, a Pesti Magyar Színház korábbi igazgatója.

Dr. Borsós Beáta Knódel Máriát követően 2011 nyarán vette át a Bartók irányítását, munkáját művészeti vezetőként jelenleg is Dobák Lívia dramaturg segíti.

Öt évvel ezelőtt a városi teátrum vezetésére öten pályáztak:

Bródy Norbert színész, a Nemzeti Színház egykori tagja, Silló Sándor dramaturg, rendező, Rácz Attila, a Hólyagcirkusz Társulat alapító tagja, dr. Borsós Beáta, a Bartók jelenlegi művészeti szervezője és dr. Rácz Attila Cicero táncos, koreográfus-rendező, a Bartók táncszínházi tagozatának egykori alapító tagja, művészeti vezetője. Akkor közgyűlés egyhangúlag támogatta és elfogadta a szakmai bíráló bizottság javaslatát, amely dr. Borsóst találta a legmegfelelőbbnek a Bartók Kamaraszínház igazgatói posztjára.

Őze Áron Jászai Mari-díjas színész, rendező. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban szerzett diplomát, osztályfőnöke Iglódi István volt.

A színházi szakember 2010 és 2015 között igazgatta a Pesti Magyar Színházat.

A kilenc főből álló szakmai bíráló bizottság e hónap végén hallgatja meg a pályázókat, majd ezután fogalmazza meg javaslatát a városi közgyűlésnek.

Az városatyák által megválasztott színházigazgató kinevezésre ezúttal is öt évre szól majd - 2016. július 1-jétől a 2021. június 30-ig. (A pontos pályázati felhívás elérhető a dunaújvaros.hu oldalon.)

 

 

Szabó Szabolcs

2016. február 23., 15:38 szerző: Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...