Hírek

2016.06.13. 15:00

Dózsa: angolból jeles

Dunaújváros - A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói ismét remekeltek egy országos versenyen. Ezúttal angol nyelvből bizonyítottak.

Szárszó Lajos

A Dózsa iskola tanulói a legutóbbi években több országos verseny döntőjében vettek részt, amelyekről, így a természettudományi versenyről is számos dobogós helyezéssel tértek haza. Most angol nyelvben lettek a legjobbak!

Balról jobbra: Borbás László, a Grimm Kiadó igazgatója, és a Dózsa iskola csapata, Boldis Csenge Anett, Simon Kornélia, Zsákovics Dóra és Magyar Zsófia

A Grimm Kiadó Tiéd a Szó-Tár címen meghirdetett országos versenyén vett részt a Dózsa György Általános Iskola diákjaiból alkotott angol nyelvű négytagú csapat, amely kimagasló eredményt, első helyezést ért el. Ez hatalmas siker, hiszen kategóriájukban 212 gárda indult, köztük sikerült felérni a dobogó legfelső fokára. A győzelem mellé ajándék is járt, amelynek díjátadóját a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóriában tartották meg. A gyermekek fődíjként öt éjszakás, hatnapos külföldi tanulmányutat nyertek, emellett 140 000 forintos vásárlási utalványt hoztak haza az iskola könyvtárának részére. A csapat felkészítő pedagógusa Bálint Éva volt, míg a győztes csapat tagjai Boldis Csenge Anett, Simon Kornélia, Zsákovics Dóra és Magyar Zsófia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!