Hírek

2013.11.12. 16:45

Dózsa-hét van az iskolában

Dunaújváros - Már most gratulálunk a Dózsa-hét vetélkedőin helyezést elért diákoknak: komoly a verseny!

Pekarek János

Izgalmas lesz ez a hét a Dózsa György Általános Iskolában ! November 12-16. azaz kedd és szombat között rendezik meg ugyanis az intézményben hagyományos Dózsa-hetet , szinte megszámlálhatatlan kulturális és sportprogrammal.

Csak ízelítőül: a kedd reggel nyolc órai megnyitó alkalmával megkoszorúzták a diákok az iskola névadójának szobrát az aulában. Ezután az évfolyam szerinti elsősöket dózsás diákokká avatták játékos műsor keretében.

118 dózsás kisdiák, valamint a Szilágyi tagintézmény 49 elsőse kapott ajándék műsort az avató III. b-től, majd kis ajándék és oklevél kíséretében átvették az iskola kerámiaszakköre által készített Dózsa-jelvényt.

Ezután a felsősöket (hogy ők se maradjanak ki a jóból) kaszinó várta az iskola ebédlőjében.

S ez még csak az első nap volt az iskolahétből! Szerdán alsós tanulmányi versenyek következnek versmondás, matematika, helyesírás, komplex vetélkedő), a felsősöknek sportvetélkedő, majd fodrász- és sminkverseny.

Csütörtökön az alsósokat meglepetés program várja, a felsősöket pedig szellemi vetélkedő. Ugyancsak nekik rendeznek sakkversenyt.

Pénteken egészségnap lesz az alsósoknak: tesztlapokat tölthetnek ki, aerobikot próbálgathatnak, résztvehetnek gyümölcssalátakészítésben (meg is kóstolhatják!), zöldség- és gyümölcsszobrászatot gyakorolhatnak.

Szombaton lesz csak az igazi haddelhadd: akkor iktatják be hivatalába reggel nyolctól a diákigazgatót! (Vajon miért a hét utolsó napján?)

Ezután pedig kihirdetik az összes verseny győzteseit.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!