Hírek

2016.08.18. 17:05

Dr. Gulyás Lajost köszöntötték

Dunaújváros - Dr. Gulyás Lajos neve fogalom helyi, sőt a megyei egészségügyes berkekben. A főorvos jövő héten tölti be a kilencvenedik életévet. Isten éltesse!

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere az otthonában köszöntötte dr. Gulyás Lajost, akit szakmai tudása, embersége, kedvessége miatt tiszteltek és szerettek a kollégák, a betegek. Sokan ismerik - köztiszteletben álló polgára a városnak. Ki hinné, hogy már 90 esztendős!

Cserna Gábor polgármester adta át a miniszterelnöki emléklapot az ünnepelt szépkorúnak, dr. Gulyás Lajos főorvosnak Fotó: Ady Géza

A doktor úr Szakcson töltötte elemista éveit, majd Dombóváron érettségizett egyházi gimnáziumban. Öccsével ketten voltak testvérek. Édesapja, aki 15 holdas parasztember volt, mindig is azt akarta, hogy a fiai tanult emberek legyenek. Teljesült a vágya: Budapesten, a Szent Imre Kollégiumban tanult és ott végezte az egyetemet, ezt követően nőgyógyász szeretett volna lenni, Székesfehérváron kezdett el dolgozni. A Szent György Kórházban három évet töltött. Ekkor ismerkedtek meg a feleségével, és kislánya is ebben az időszakban született. Később váltott, visszaköltöztek Szakcsra, ahol általános körzeti orvosként tevékenykedett 13 évig. Majd újabb váltás következett: 1970-ben kinevezték járási főorvosnak, majd 7 év után itt Dunaújvárosban lett városi főorvos, a Szent Pantaleon Kórházban. Nyugdíjazása után rövid ideig az Egészségbiztosítási Pénztárnál dolgozott, majd 85 éves koráig a véradóban tevékenykedett. Mindeközben a rehabilitációs bizottsági feladatokat is ellátta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!