Hírek

2008.09.12. 02:28

DTV: nem jelent Dorkota-tévét

Dunaújváros - Pintér Attila szerint (is) érdekes, hogy az önkormányzatnak nem, a DVG Zrt. vezetőinek viszont sikerült megvenniük a DTV műszaki berendezéseit.

Körmendi Erzsébet

A tévé - mármint az új - valóban működik. Pochner László szerint azért szüntették meg a DTV-t, hogy a Fidesz-tévét finanszírozhassák, az előbbire sajnálta a többség az évi 37 millió forintot, az utóbbira a 40 milliót sem sokallja. Pochner szerint a DVG tavalyi vesztesége a Fidesz-lapot kiadó Média-Invest Kft. miatt van. Hozzátette a képviselő: ne az adófizetők pénzén szórakozzanak, Dorkota fizesse a sajátjából a tévéjüket. Pintér Attila alpolgármester figyelmeztette Koóst arra, hogy a közgyűlés irányítja a DVG Zrt-t és nem fordítva.

Ettől függetlenül a közgyűlés fideszes többsége áldását adta így utólag az adásvételi szerződésre, amelyet a vagyonkezelő kötött a DTV-s berendezésekre. A többször citált városfejlesztési alpolgármester szájából ironikusan hatott a témát záró mondat, miszerint tudtak valamit a DTV alapítói, mert a mozaikszót Dorkota-tévéként adoptálhatnánk a jelen helyzetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!