Hírek

2015.06.15. 17:20

DUDIK - A hét utolsó napja is sokak számára az önfeledt szórakozással telt

Vasárnap éjszaka még elkészültek az utolsó fotók, legurultak a kilépő sörök és fröccsök, a lábak eljártak még egy táncot, majd szépen lassan kiürült a DUDIK területe – idénre bezárt a fesztivál.

DH-információ

A csütörtöktől vasárnapig tartó, hazánk sztárzenekarait felvonultató, a jelenlegi toplisták élén álló, napjainkra berobbant együtteseket is felvonultató DUDIK számvetésére a főszervezők részéről még várni kell, hiszen vasárnap éjjel és hétfőn is még a terület bontása volt a fő feladatuk a sok ezer látogatót vonzó esemény után.

Amit a négy nap alatt képeink sokaságával örökítettünk meg, így böngésszék cikkeinket, képgalériáinkat, idézzék vissza a szép pillanatokat, keressék magukat a fotókon.

A Tankcsapda koncerten a színpad előtt és mögött történtekről itt olvashatnak.

Pillanatképek a DUDIK-ról: a közösen szórakozó Szászváriné Gallai Anikó, Szászvári Zoltán, Kati László és Csányi Tamás.

A retró sátorban minden este nagy bulit csapó DJ Mini, és a party arénában fellépő DJ Novák.


Egy nagy találkozás a kulisszák mögött: a dunaföldvári Juhász Alexát a Tankcsapda tagjaival, azaz Lukács Lászlóval (b), Sidlovics „Sidi” Gáborral és Fejes Tamással.

Köllő Alexandra és Horváth GyulaFotók: Zsedrovits Enikő

A backstage kulisszatitkai, avagy a nagyszínpad mögött

A DUDIK Fesztivál két színpadjának menetrendje, a fellépők igényeinek teljesítése, a backstage koordinálása Papp Zoltánhoz tartozott.

A terület vezetőjét elsőként arról faggattuk, miből állt a feladata: – Én szerződtem a zenekarokkal, fűztem össze a menetrendet, azt, mikor jöjjenek a beállások és persze, hogy az együtteseknek mindenük meglegyen. Amennyiben valami fennakadás, vagy csúszás történik, akkor azt nekem kell korrigálni, ami azért nem olyan egyszerű feladat.

S miként képzeljük el a kordonok mögötti életet, a magyar sztároknak is vannak extravagáns kérései – tettük fel a kérdést. – Nem, abszolút teljesíthető dolgok szerepelnek a listákon. Ásványvíz természetesen kell, sör – olaj a motornak – természetesen kell, üdítő és étel. Azért vannak érdekes kérések, de leginkább márkához szokták ezeket kötni, például borból melyik fajtát, termelőt fogadják el. Az utolsó fellépő csak fél tizenegykor kezdett, de már délután háromkor itt volt a stáb a beállás miatt, erre a nem kevés időre azért kell megfelelő ellátás.

S arra, hogy milyenek élőben, testközelből a Punnany Massif, a Quimby, vagy a Tankcsapda tagjai, így felelt: – Az előzetes egyeztetések során van, hogy akadnak nehézségek, de a zenekarok helyszínen többnyire nyitottak, barátságosak. A munkám végett elmondhatom, hogy olyan emberekkel tudtam találkozni, vagy beszélni, amiről sokan csak álmodnak. A legjobb az egészben, amiért szeretem is csinálni, az, hogy egy koncerten felállok olyan helyre, ahonnan belátom a területet. S amikor egyszerre ötezer ember táncol és bulizik, akkor azt mondom, na ezek a pillanatok azok, amelyek megérték a négy hónapnyi sok munkát.

Diktatúra, gerillatempó

Várostábla-átnevezéssel, gerillamarketinggel is indult a DUDIK története. A múlt fesztiválköde.

Kovács Sára, Nyilas Dóra, Papp Kinga – e három hölgy képviselte szóvivőként a 2008 novemberében egy hajnalon bejelentkező Dunaújvárosi Főiskolai Köztársaságot. A később hivatalosan is megerősített szóbeszéd szerint a város akkori polgármestere, dr. Kálmán András békésen autózott a város felé, amikor megdöbbenve tapasztalta, hogy a város bevezető útszakaszain átkeresztelték Dunaújvárost – főiskolai köztársasággá.

Mint kiderült, a campust is reklámozó gerillamarkerting akció célja az volt, hogy erősítse a Dunaújvárosi Főiskola és a város kapcsolatát.

A novemberi, akkor még diktatórikusan kikiáltott köztársaság humorát megtartva jóval nagyobb attrakcióval jelentkezett az alsó Duna-parton 2009 májusának közepén. Az I. DUDIK-on fellépett többek között a Heaven Street Seven, a Hooligans, a Kispál és a Borz és a szinte minden alkalommal visszatérő Belga csapata is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!