Hírek

2014.06.05. 17:55

DUDIK - Elhozzák végre a Quimbyt!

Azt hiszem, nem túlzás azt mondani: a fesztivál legnagyobb tömeget megmozgató koncertje a Quimby hazai fellépése lesz, de persze nem csak miattuk lesz érdemes kilátogatni a Szalki-szigetre.

Gallai Péter

„A példamutató színvonalas szakmai munkájuk és eredményes pályafutásuk elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése, a 2012-es évben a Dunaújvárosért Díjat a Quimby zenekar részére adományozta.” – szól a hivatalos állásfoglalás az együttes elismerése kapcsán, amit a dunaújvárosiak a mai napig büszkén a sajátjukként kezelnek, hiszen a panelházak között indul a mesebeli történet. A DUDIK csapata évek óta próbálkozott a Quimby meghívására, de külföldi fellépések miatt ez rendre meghiúsult, de 2014-ben végre szabadtéri koncerten is felcsendülnek majd azok a dalok, amelyeket egy ország ismer és szeret. Ráadásul itt nem kell kitenni a megtelt táblát, mint az eddigi, teremben megtartott újvárosi fellépéseken.

– Nem túlzás, hogy évtizedes álom válik valóra, s magam is úgy vélem, pénteken lesz a legtöbb vendégünk, hiszen Kiss Tiborék neve a településen egyfajta mágnesként működik, de persze ez igaz az ország minden pontjára. Egy biztos, generációkon átívelő muzsikát hallhat majd a közönség – mondta Arnold Miklós főszervező az együttes „megszerzése” kapcsán.

Persze a többi fellépő miatt is érdemes lesz buli- és participőt húzni, hiszen többféle műfaj számos reprezentánsa érkezik Dunaújvárosba.

A szervezők talán még nem is sejtették, hogy egy, a napokban berobbant nevet is sikerült elcsábítaniuk, Little G. Weevell az Egyesült Államokból érkező magyar blueszenész személyében, aki megnyerte a világ legnagyobb blues zenei versenyét. A DUDIK-on két részletben muzsikál majd a kisszínpadon, szintén egy új műfajban.Ám ha már a sokszínűséget említettük, a két színpad élő fellépői, a partisátorban elektronikus vonalat képviselő dj-k, valamint a minden este dj Mini által szolgáltatott retró videodiszkó minden korosztályt és zenei ízlést kielégít.

Ami pedig az órára lebontott programot illeti, így alakul.

Nagyszínpad

Csütörtök, 19 óra: Elefánt. 20.45: Brains. 22.30: Vad Fruttik.

Péntek, 19 óra: Kistehén Tánczenekar. 20.45 óra: 30Y. 22.30 óra: Quimby.

Szombat, 19 óra: Anna and the Barbies. 20.45 óra: Kiscsillag. 22.30 óra: Punnany Massif.

Kisszínpad

Csütörtök, 18:30 óra: The Summer Date, 20.15 óra: Little G Weevil (USA), 22 óra: Little G Weevil (USA).

Péntek, 18.30 óra: Péter, 20.15 óra: Season7, 22 óra: RockBox.

Szombat, 18.30 óra: Mocskos Márka, 20.15 óra: Jolly Jackers, 22 óra: Pentele Ska Club.

Partiaréna

Csütörtök, 00 óra: Muzzaik, 01 óra: Dave Jr.

Péntek, 00 óra: Katapult Dj, 01 óra: Dj Matkovics.

Szombat, 00 óra: Edo Denova, 01 óra: Dj Spool.

És még egy plusz esemény is színesíti a programot, minden nap 18, 19 és 20 órakor a bejárat mellett kutyás bemutatót tartanak. Többek között lesznek engedelmességi és ügyességi feladatok, örző-védő bemutató, kutyapszichológia előadás a felelős állattartásról.

Szintén fontos információ, hogy a jegyelővétel június 11. szerdáig tart. Addig a Dózsa mozi előtti faházban, a Tourinform irodában és a Dunaújvárosi Főiskola, FHÖK irodájában (Táncsics Mihály utca 1/a.) lehet megvásárolni ezeket. A diák bérlet 3500, a felnőtt 5000, a napijegy pedig 2500 forintba kerül. A helyszínen minden tikett ezer forinttal többe kerül majd, tehát érdemes lesz kihasználni a szerdáig tartó időszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!