Hírek

2013.07.12. 19:55

DUDIK - Pogózás a nagyszínpad előtt

Dunaújváros – A nyitónapon ezerötszázan látogattak el a DUDIK-ra, péntekre viszont jelentősen megnőtt a fesztiválozók létszáma.

Szabó Szabolcs

Csütörtökön hajnalig tartó partizással elrajtolt az idei DUDIK, ekkor még elsősorban a fiatalabb korosztály képviseltette magát a rendezvényen. Arnold Miklós főszervező az első napi mérleget összegezve elmondta: ezerötszáz látogatóval nyitott a buli.

– Nagyjából ennyi emberrel kalkuláltunk, a kempingezők számát nem tudtuk előre megsaccolni, lévén ez az első ottalvási lehetőséget is biztosító DUDIK. Pénteken és szombaton már jóval nagyobb tömegre készülünk, illetve készültünk, az eddigi visszajelzések pozitívak.

S való igaz, pénteken bárkit is kérdeztünk, csak jó dolgokat tudott mondani a helyszínről, a DUDIK pedig ár és érték arányban verhetetlen a többi zenei fesztiválhoz képest. – Mi Szegedről érkeztünk, a hely nagyon szép, remélem a dunaújvárosi buli is betagolódik a hazai palettába és minden évben itt találkozhatunk. S ami szintén fontos, emberléptékű a rendezvény, nincsenek tízezrek – mondott rövid véleményt Kálmán Róbert.

Amint esteledett és kezdődtek az élő koncertek – Supernem, Alvin és a Mókusok, Tankcsapda – egyre sűrűbb sorokban érkeztek az emberek, többek között az ingyenes buszokkal. Amikor a Tankok csaptak a húrok közé, robbant a Szalki-sziget, ami megtelt élettel.

A szombati kínálat

A DUDIK-fesztivál szombati, utolsó napján is érdemes a Szalki-szigeti kempinget választania mindenkinek. A rendezvény szombati programjának sorát 18 órakor a helyi erőkből álló Névtelen Utca nevű formáció nyitja. 19 órakor következik a Paddy and the Rats, 20.30 órakor pedig Kowalsky meg a Vega, akiket FankaDeli erősít a koncert alatt. Az élő zene sorát 22.15 órától Péterfy Bori és a Love Band fellépése zárja. Természetesen ezzel még nem ér véget a DUDIK, a partisátorban éjféltől a hazai lemezlovasok egyik régi és neves motorosa, DJ Junior mozgatja meg a fesztiválozókat, akit DJ Matkovics & Jack Joel fog keretbe, mint házigazda. Tehát szombat este is remek szórakozást ígér a DUDIK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!