Hírek

2014.06.05. 17:55

DUDIK - Szúnyogirtás mellett kiemelt a biztonság

Minden tömegrendezvény esetén kiemelt kérdés a biztonság, a DUDIK esetében ezzel nem lesz gond, csakúgy, mint a szúnyogokkal sem.

Gallai Péter

Az esemény marketing vezetője, Kővári Dániel lapunk kérdésére elmondta:

– Június 11-én szerdán légi és földi szúnyogirtás lesz, kifejezetten a fesztivál miatt, hogy a vérszívók ne okozzanak problémát a látogatók számára. Az már biztos, hogy árvíz sem fenyegeti a rendezést, és szintén örömteli hír, hogy a szakhatóság bevizsgálta a szabad strand vizét, ami megfelel az előírásoknak, így este kilenc óráig bárki kedvére mártózhat. Azonban fontos megemlítenem, hogy mindenki saját felelősségére mehet be a vízbe, de ebből tavaly sem volt gond, a fesztiválozók fegyelmezettek voltak. A kerékpárral érkezők pedig biztonságos körülmények között tárolhatják járműveiket.

Kővári Dániel, a DUDIK marketing vezetője (Fotó: DUDIK)

Ami a biztonság többi részét illeti, a marketing vezető erről így beszélt: – Csúcsidőben harminc biztonsági őr vigyáz a rendre és a látogatókra, este hat és hajnali egy között a mentőszolgálat és a tűzoltóság megerősített szolgálatot tart, egyéb időben pedig ügyeletet látnak el. A területen kívül a rendőrség és a polgárőrség is folyamatos járőrözést tart majd.

– Az első körös terület bejárást a katasztrófavédelem elfogadta, következő ellenőrzés a fesztivál első napján lesz, csütörtökön. És folyamatosan kapcsolatban leszünk a meteorológiai szolgálattal, akik bármilyen rendkívüli esemény esetén előre értesítenek minket – tette hozzá Kővári Dániel.

Tudnivalók és hasznos információk

A DUDIK-nak, mint minden hasonló rendezvénynek, van házirendje. A rendezvényre nem lehet bevinni szúró és vágóeszközöket. Ezeket a holmikat a biztonsági szolgálatnak a bejáratnál mindenki köteles átadni. A fesztiválon dolgozó őröknek jogában áll átvizsgálni a fesztiválozókat, és a fenti tiltott tárgyakat szükség esetén elvenni. Az elkobzott tárgyakat megőrzik, de személyenként nem tudják nyilvántartani őket. A legálisakat kilépéskor visszaadják.

A rendezvény területére semmilyen mennyiségben nem hozható be szeszesital, üdítőital és ásványvíz (kivéve a kempingezők, akik 1,5 literes műanyag palackban vihetnek be magukkal vizet), élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiségben nem lehet behozni. Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki megőrzésre átadni a biztonsági szolgálatnak. Tilos továbbá tűz- és robbanásveszélyes anyagok (gázpalack, kempingfőző, hajtógázas dezodor, grill, bogrács, stb.) behozatala. Távozáskor ezeket kérésre visszaadják.

A bérlet június tizenkettedikén (csütörtök) tizenkét órától június tizenötödikén (vasárnap) tizenkét óráig érvényes. Napijeggyel belépni a rendezvényre az adott napon tíz órakor lehet, a napijegy másnap reggel tíz óráig jogosít fel a bent tartózkodásra. Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A sérült, átragasztott, elvágott, megbontott, kézfejnél nagyobb átmérőjű karszalag érvénytelen! A jegyhamisítók, valamint a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítanak. A megrongálódott, elveszett karszalagot nem cserélik. Amennyiben a karszalag elszakad vagy megsérül, a biztonsági szolgálat embereit kell felkeresni, akik a főpénztárhoz kísérik az érintettet, ahol beszerezhető az új karszalag

A fesztiválra belépési korhatár nincs, de a tizennégy éven aluli gyerekek csak szülői felügyelet mellett látogathatják a rendezvényt

Az elővételben, vagy a helyszínen megváltott diákjegyek esetében a helyszínen mindenkinek diákigazolvánnyal kell igazolnia a jogosultságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!