Hírek

2013.09.23. 18:00

Duna-part, ahogy az objektív láttatja

Öreg folyónk, a Duna szépsége, a szigetek, a vízpart, az árterületek növény- és élővilága – fotókon.

Körmendi Erzsébet

Amatőrök objektívjén keresztül láthatunk művészi megoldásokat a fotókiállításon, amely pénteken nyílt a kultúrteremben. A Schalbert Alapítvány hirdette a pályázatot, összesen huszonkét alkotás érkezett be. Kutrovácz Istvántól az alapítvány kuratóriumi elnökétől tudjuk, hogy a Duna értékére szerették volna ráirányítani a figyelmet, a képek által is sugallni a szemlélőnek: óvni és védeni kell ezt a csodát.

A pályázatra beérkezett műveket bizottság bírálta el az elmúlt hetekben. Az alapítvány kiállítást rendezett a legjobbakból, és természetesen a megnyitón résztvevők megismerkedhettek a nyertes fotókkal is.

A pályázat nyertese, Klép Sándor veszi át az oklevelet dr. Somorácz Istvántól, A háttérben Kutrovácz István, az alapítvány kuratóriumi elnöke és Nagy Attila polgármester (Fotó: Onodi Zoltán)

Kutrovácz Istvánon kívül a zsűri elnöke, dr. Somorácz György is értékelte a képeket. El mondta, hogy maga is régóta fotózza a Dunát, kisapostagiként rengeteg időt tölt a parton. A pályaművekről szólva kiderült a szavaiból, hogy inkább amatőrök mutatták meg munkáikat. A győztes, Klép Sándor viszont már félig profi: kisapostagi születésű, harmincöt éve szenvedélye a fényképezés, a dunaújvárosi Mezőföld Természetfotó Egyesület alapító tagja, és a természet a kedvenc témája – szinte megszállottja a fényképezőgépnek. Télen készült nyertes alkotásán „Egy más világ”- ot mutat meg, a Schalbert-sziget bejáratának festői szépségét tárja elénk. A második helyezett, Kovács-Ferencz Viktória szintén érdekességet kapott lencsevégre, mégpedig egy hógolyóval játszadozó rókát. Hasonlóan figyelemre méltó a harmadik helyezett, Kovácsné Pécsy Katalin dunaalmási emléke, fotón megörökítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!